Ronaldo naljutio javnost šutiranjem kapitenske trake, a onda se oglasio

Poraz mu baš teško pao

Ronaldo naljutio javnost šutiranjem kapitenske trake, a onda se oglasio

E. Čaušević

Reprezentacija Portugala sinoć je poražena od Belgije sa 1:0 u osmini finala Evropskog prvenstva.

Portugalci su na Euro stigli kao aktuelni prvaci Evrope, ali su ispali iz takmičenja već u prvoj rundi nokaut faze.

Belgija je sinoć golom Thorgana Hazarda uspjela da pobijedi sa 1:0, te tako osigura mjesto u četvrtfinalu gdje ih čeka još jedan derbi jer će igrati protiv selekcije Italije.

Nakon sinoćnje utakmice u centru pažnje našao se Cristiano Ronaldo koji se nije mogao pomiriti s porazom. Ronaldo je skinuo kapitensku traku i šutirao ju je po terenu što je itekako naljutilo javnost u Portugalu.

Ronaldu je teško palo ispadanje s Evropskog prvenstva što je jasno pokazao, ali mnogi su saglasni da jednostavno nije smio da šutira kapitensku traku i tako se odnosi prema dresu svoje zemlje.

Jedan od najboljih igrača svijeta se našao na udaru navijača Portugala koji su ljuti na njega jer ovo nije prvi put da se tako ponaša.

Oglasi

Prije nekoliko mjeseci na meču protiv Srbije skinuo je i bacio kapitensku traku, a očito da nije naučio lekciju.

Međutim, Ronaldo se nakon svega odlučio oglasiti na društvenim mrežama, te nije spominjao uopšte ono što se dešavalo nakon utakmice i fokusirao se samo na rezultat.

"Ovo nije bio rezultat koji smo htjeli, ali smo dali sve od sebe da odbranimo naslov prvaka Evrope i ova ponosna ekipa pokazala je da može još dugo uveseljaveti Portugalce. Naši navijači bili su neumorni i bodrili nas od prve do posljednje minute i za njih smo se trudili", napisao je Ronaldo i dodao.

"Nažalost, nismo ostvarili što smo željeli, ali poručujem im da su nam strašno puno značili. Čestitam Belgiji na prolasku i želim puno sreće svim drugim ekipama na Euru. Mi ćemo se vratiti još jači".

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Jasno je da Ronaldo nema namjeru da se oprašta od dresa reprezentacije Portugala i sigurno je da će igrati na Svjetskom prvenstvu naredne godine iako će imati već 37 godina.

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Daleko si ti od Messia, po svemu ljudino velika humana…
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi