Internet "gori" od poruka Ronaldu, hoće li donijeti najtežu odluku?!

Traže da učini ono što je i Pique

Internet "gori" od poruka Ronaldu, hoće li donijeti najtežu odluku?!

Edmir Škorić

Cristianu Ronaldu danas je Erik ten Hag dodijelio kapitensku traku, vjerujući da će to pomoći Portugalcu da zaigra svoj najbolji nogomet i da motivisano predvodi tim do pobjede, no dogodilo se suprotno.

Manchester United je izgubio s 3:1, gubio je 2:0 nakon 11 minuta od Aston Ville, a Ronaldo je bio nemoćan. Kasnije se tek sukobio sa stoperom domaćih Mingsom. Iako nije bilo važnih igrača poput Sancha, Fernandesa ili Varanea, u Manchesteru niko nije očekivao da će se nedjeljni meč u Birminghamu ovako završiti.

Neki od nezadovoljnih navijača Uniteda oglasili su se društvenim mrežama kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo Ronaldovim nastupom, a nekoliko ih je pozvalo 37-godišnjaka da se potpuno povuče iz nogometa.

Kao primjer za takvu odluku naveli su bivšeg igrača Uniteda Gerarda Piquea, koji se šokantno povukao iz profesionalnog nogometa nakon pobjede Barcelone nad Almerijom od 2-0 u subotu navečer.

Pique je prije nekoliko dana najavio kraj karijere, što je sve šokiralo, ali jednostavno više nije onaj stari, imao je lošu sezonu i odlučio ekspresno da objesi kopačke o klin.

"Ronaldo bi trebao poštovati svoje nasljeđe i otići u mirovinu kao Pique", jedan je od komentara.

U mnogim komentarima navodi se kako je "doista gotov" i kako je najbolje za sve da se povuče, ali teško je očekivati da Portugalac donese baš takvu odluku.

On, štaviše, želi novi izazov i nada se transferu u klub u kojem bi igrao Ligu prvaka. Iako su drugi navijači Uniteda na društvenim mrežama brzo odbacili ovo mišljenje o Ronaldovom umirovljenju, to doista pokazuje koliko su se loše stvari okrenule između legende kluba i šire baze navijača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Menadžer Crvenih vragova Ten Hag priznaje da je ovo bio loš nastup njegove ekipe, ali nije htio da okrivi nikoga, pa ni Ronalda za loš dan.

"Izgubili smo utakmicu na početku prvog i drugog poluvremena i to nije prihvatljivo. Izgledali su svježije i spremnije. Moramo biti oštriji. Rezultat je stvarno realan. Nikada ne laže. Danas nismo bili dovoljno dobri", rekao je Ten Hag.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi