Arapski novac ima moć: Ronaldo htio ili ne, mora da ide u nedjelju na jedno posebno mjesto

Pristao je

Arapski novac ima moć: Ronaldo htio ili ne, mora da ide u nedjelju na jedno posebno mjesto

E. Škorić

Krajem 2022. godine Cristiano Ronaldo (38) potpisao je bogati ugovor sa Al Nassrom iz Saudijske Arabije.

Ronaldo je prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Katar dao eksplozivan intervju u kojem je izgovorio neke teške riječi, uostalom prozvavši i tadašnjeg menadžera Erika ten Haga, pa ga je Manchester United ubrzo učinio slobodnim igračem.

Portugalac je nakon povratka iz Katara, gdje je s Portugalom ispao u četvrtfinalu od Maroka, potpisao za bogati klub iz Saudijske Arabije. Saudijci su mu dali 200 miliona eura godišnje, no nije se to odnosilo samo za sportske usluge već i za neke dodatne aktivnosti.

Tako je, prema pisanju britanskih medija, Ronaldo ugovorom dužan sudjelovati na Velikoj nagradi Saudijske Arabije, prema klauzuli koja je navedena u ugovoru s Al-Nassrom. Utrka će se održati u gradu Jeddah.

Velika nagrada Saudijske Arabije na rasporedu je u nedjelju, od 19 sati, a Ronaldo će, pretpostavlja se, sa svojom porodicom doći na veliki događaj i imaće priliku da uživa u praćenju Formule 1.

I dok je običnim ljudima san da odu na jednu trku Svjetskog prvenstva u Formuli 1, Ronaldo je za to dobro i plaćen. Možda bi radije nedjelju proveo negdje drugdje, ali morat će se "žrtvovati" nekoliko sati.

Oglasi

Cristiano Ronaldo živi u 14 miliona eura vrijednoj palači u Saudijskoj Arabiji

Kako se doznalo prošlog mjeseca, Ronaldo je svoju partnericu Georginu Rodriguez i njihovo petero djece preselio u palaču u ekskluzivnoj četvrti Al-Muhammadiyah.

Ondje je Ronaldo odabrao kuću procijenjenu na 14 miliona eura. Nedavno su se u arapskom tisku pojavile prve slike lokacije koja izgleda spektakularno i uključuje osam spavaćih soba, olimpijski bazen, ali i "komad otpora", dnevni boravak s unutarnjom arteškom fontanom.

Djelić tog luksuza možete pogeldati na nekoliko fotografija koje se nalaze ispod teksta:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi