Da je u pitanju neki drugi igrač žestoko bi ga kaznili, ali za Ronalda vrijede druga pravila

Jasno je da je prekršio protokol

Da je u pitanju neki drugi igrač žestoko bi ga kaznili, ali za Ronalda vrijede druga pravila

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo nalazi se u izolaciji u svom domu u Torinu nakon što je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Ronaldo se testirao pred meč Portugala i Švedske, te je potvrđeno da je zaražen. Portugalac se jučer vratio u Torino gdje će provesti najmanje deset dana u izolaciji, a ponovo bi trebao biti testiran naredne sedmice.

Međutim, u italijanskoj javnost se diglo dosta prašine nakon Ronaldovog povratka u Torino. Oglasio se italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora koji je poručio da vjeruje da je Ronaldo prekršio protokol oko koronavirusa.

Iz Juventusa su jučer potvrdili da se on vratio u Torino privatnim avionom i da je imao dozvolu za to. No, Spadafora je potvrdio da dozvole nije bilo, te da Ronaldo nije smio da putuje jer je na taj način ugrozio mnoge.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vjerujem da je prekršio protokol jer nije imao nikakvu dozvolu od zdravstvenih institucija da može napustiti ostatak ekipe i pogotovo otići van Italije", rekao je Spadafora.

Sada je pitanje da li će Ronaldo biti kažnjen zbog svog poteza ili će mu na kraju progledati kroz prste. Tuttosport piše da bi bilo koji drugi igrač sigurno bio žestoko kažnjen pogotovo što se nakon svega zaražen vratio u Italiju. No, očito je da za pojedine fudbalere vrijede neka druga pravila.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi