Italijanski mediji bez milosti: Ronaldo je najveći problem u igri Juventusa

Kritike na račun Portugalca

Italijanski mediji bez milosti: Ronaldo je najveći problem u igri Juventusa

S. Mlaćo

Juventusu ne ide najbolje ove sezone. Posljednji "šamar" za Staru damu bio je za vikend kada su poraženi u derbiju od Intera rezultatom 2:0.

I u ranijim mečevima evidentno je bilo da u igri Stare dame dosta stvari ne funkcioniše kako treba. Neki su mišljenja da treba dati vremena Andrei Pirlu da se "uhoda" na trenerskoj poziciji, međutim, vodeći italijanski mediji nemaju milosti prema torinskom klubu.

Tuttomercato prenosi pisanja uglednog Corriere dello Sporta koji donosi analizu Juventusovih igara u kojem se navodi, kako je Cristiano Ronaldo jedan od glavnih problema u Juventusovoj igri.

"Juventus se posvetio Ronaldu i njegovim rekordima, što usporava ostale ideje u igri", samo je jedna od analiza italijanskih medija, koji navode da se i Pirlo uklopio u cijelu priču i da Juventus sve više postaje klub čije igre zavise od jednog igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus se nakon 17 odigranih utakmica nalazi na petom mjestu Serije A sa 33 osvojena boda, deset manje od lidera AC Milana. Stara dama ima i utakmicu manje u odnosu na lidera. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Ronaldo skoro pa svaku drugu utakmicu, zabije 1-2 gola. Da nije njega, mozda bi i sedmi bili na tabeli sa onakvom igrom.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi