Jedini koji je Ronaldu rekao "ne": Nije mu bilo ravnog, CR mu je grijao i klupu, na kraju je ponižen

Legenda i nesretni završetak

Jedini koji je Ronaldu rekao "ne": Nije mu bilo ravnog, CR mu je grijao i klupu, na kraju je ponižen

Admin Čaušević

Dugo vremena je žario i palio evropskom fudbalskom scenom. Nikada nije bio u pravom planu, ali mu je teško bilo pronaći ravnog. Za sve što je uradio i načina na koji je igrao sigurno je zaslužio Zlatnu loptu. 

Gdje je god igrao Cristiano Ronaldo je dobijao sve što je želio. Otkako je doživio svjetsku slavu cijelu karijeru je na leđima nosio isti broj, osim u jednom slučaju.

S godinama je "sedmica" postala zaštitni znak čuvenog Portugalca, a u njegovoj karijeri samo jedan igrač je rekao "ne" njegovoj želji.

Juan Cuadrado, Edinson Cavani i Jaloliddin Masharipov su posljednji igrači koji su morali promijeniti broj radi Ronalda. U javnosti su to radili svojevoljno, ali u tajnosti i sigurno nije bilo tako, posebno je to bio slučaj sa Cavanijem.

Raul i Ronaldo su u Realu bili saigrači jednu sezonu

Samo jedan fudbaler se suprotstavio Ronaldovoj želji i zadržao je "sedmicu" na leđima. Bio je to čuveni Raul Gonzalez Blanco, legendarni kapiten Reala.

Kada je Ronaldo stigao u Real 2009. godine Raulu nije palo napamet da se odrekne svog broja te je Portugalac te sezone igrao sa "devetkom" na leđima, a bilo je i slučajeva kada je španskom napadaču grijao klupu.

Oglasi

Raul je sigurno jedan od najboljih, ako ne i najbolji napadač svoje generacije. Sa 73 gola dugo vremena je bio i najefikasniji igrač Lige prvaka što dovoljno govori o njegovoj dominaciji.

Postao je zaštitni simbol Reala, ali je na kraju otišao na ponižavajući način. Cijeli život je želio provesti među Kraljevima, međutim 2010. godine je bio primoran da napusti Madrid i potpisao je za Schalke 04.

Intersantan je i način na koji je završio u Realu. Počeo je trenirati u Atletico Madridu, ali je tadašnji predsjednik Jorgandžija Jesus Gil ugasio određene omladinske selekcije pa je Raul potpisao za gradskog rivala.

"Kada su mi braća odrasla imao sam samo jednog prijatelja. Majka mi je bila domaćica, a otac električar dok mu nisu zatvorili firmu."

"Mom ocu sam uvijek bio najbolji. Bio sam disciplinovan, u glavi mi je bilo samo ono što želim", kazao je jedne prilike Raul.

Pokrivao je sve pozicije u napadu, imao je odličan i precizan šut. Krasila ga je sjajna tehnika, odlična lijeva noga kao i osjećaj za igru. Odlično je izvodio i prekide, a saigrači su mu dodijelili nadimak Ferrari.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa Los Blancosima je osvojio veliki broj trofeja. Svakako se najviše izdvaja šest titula prvaka Španije kao i tri Lige prvaka.

Na neki način nepravda oko tjeranja iz kluba tokom igračkih dana ispravljena je 2018. godine kada je Raul dobio trenerski angažman u omladinskim selekcijama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE