Šta se Hazardu desilo prije meča sa Mallorcom: Imate pravo samo jednom da pogađate

Postaje pomalo nevjerovatno

Šta se Hazardu desilo prije meča sa Mallorcom: Imate pravo samo jednom da pogađate

S. Mlaćo
Eden Hazard definitivno nema sreće sa povredama. Gotovo da nema povrede koga ga nije zadesila, a sada se to desilo to 18.put.

Real se oglasio uoči Mallorca i naveo da Hazard ima problema sa lijevom koljenom i biće na daljnjem posmatranju.

Radi se o 18. povredi Belgijanca i zaista je nevjerovatno šta mu se dešava. Očekivanja nije opravdao, a stigao je 2019. godine kao veliko pojačanje  iz Cheselaja za čak 115 miliona eura. Špekulisalo se u više navrata da je blizu odlaska, no on nije to želio.

Ima sjajna primanja i odlično mu je u redovima Kraljeva, iako rijetko dobija šansu.

Kakvu noćnu moru proživljava Hazard u Real Madridu najbolje je pokazao jedan podatak vezan za okršaje protiv Barcelone koji je mnoge ostavio bez teksta.

Hazard je nedavno bio u konkurenciji za El Clasico i finalni okršaj u Superkupu Španije protiv Barcelone, ali ga je Ancelotti na kraju poslao na tribine. Belgijanac nije ponovo zaigrao protiv Barce i zaista nevjerovatno zvuči da od dolaska u Real nikada nije osjetio slast igranja u El Clasicu.

Oglasi

Otkako je Hazard član Real Madrida ovaj klub je odigrao čak devet zvaničnih utakmica, a Belgijanac nikada nije odigrao ni minute što je zaista nevjerovatno. Već je skoro četiri godine u Realu, a nikada nije nastupio u El Clasicu.

Pet puta je Hazard ostao na klupi ili tribinama u mečevima protiv Barcelone, dok je ostale utakmice propustio zbog problema s povreedama.

Jedini put kada je igrao protiv Barcelone u dresu Reala bilo je prošlog ljeta tokom priprema kada su se ovi klubovi sastali u Americi, ali taj meč nije zvaničan i ne ulazi u tu statistiku.

Hazard je od dolaska u Real u dresu ovog kluba za skoro četiri godine otigrao tek 73 utakmice i zabio je samo sedam golova uz 11 asistencija. To dovoljno govori koliko je podbacio i nije čudo što u Realu sada na sve načine pokušavaju da ga se riješe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Belgijanac se povezuje u posljednje vrijeme s transferom u Arsenal, ali zvanične ponude Topnika za njega nije bilo.

Podsjetimo, Real je jučer poražen od Mallorce i dodatno je smanjio svoje šanse u borbi za naslov prvaka u Španiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi