Cristiano Ronaldo je u Saudijskoj Arabiji gledao trenutak koji sigurno boli
FOTO: EPA

Očekivao je da on bude tu

Cristiano Ronaldo je u Saudijskoj Arabiji gledao trenutak koji sigurno boli

H. Zilić

Završena je sezona u Premier ligi Saudijske Arabije, Al-Ittihad je novi prvak, a titulu su znali proslaviti. Titutlu u koju nisu vjerovali dobar dio sezone.

U posljednjem kolu savladali su Al Taee sa 2:0 i tako trijumfalno završili sezonu.

Nije dobro izgledalo za Al-Ittihad jer je veći dio sezone Al-Nassr bio lider.

Nakon toga u svoje redove je Al Nassr doveo Cristiana Ronalda i činilo se da nema uzbuđenja u prvenstvu, ali krenulo je naopako za Al Nassr.

Al Nassr je u trenutku Ronaldovog dolaska bio vodeća ekipa saudijske lige, a posljednji je put prvak bio prije četiri sezone.

Kada je stigla portugalska zvijezda za ogroman novac iz Manchester Uniteda, svi su bili uvjereni da će titula pripasti Al Nassru, no Portugalac nije uspio pomoći ekipi da završi na prvom mjestu.

Oglasi

Sigurno da je ovo razočarali čelnike kluba, a i samog Portugalca.

Nije uspio u Saudijskoj Aarabji obogatiti riznicu trofeja, a večeras je gledao slike koje sigurno bole i trenutak kada su fudbaleri Al-Ittihada dizali trofej za prvaka, što možete pogledati OVDJE.

Ronaldo je nepunih pola godine u Saudijskoj Arabiji i u prvenstvu je postigao 14 golova uz dvije asistencije. Naravno, stvari bi bile daleko drugačije da je nekadašnji igrač Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa došao na početku sezone.

U novembru 2022. godine Cristiano Ronaldo je postao slobodan igrač nakon što se razišao s Manchester United, a nakon Svjetskog prvenstva u Kataru iznenadio je svojom odlukom da karijeru nastavi u Aziji.

Portugalski reprezentativac odlučio je da prihvati bogatu ponudu Al-Nassra i ode u Saudijsku Arabiju, te je tada kazao kako je završio svoje u evropskom nogometu, iako se u posljednje vrijeme sve više piše o tome kako želi da se vrati u Evropu.

Top Komentari

MaDaj
"Naravno, stvari bi bile daleko drugačije da je nekadašnji igrač Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa došao na početku sezone." pa bez njega su vodeca ekipa prvenstva .. sa njim zavrsili drugi... u pravu si .. sa njim od pocetka sezone bi zavrsili 5ti
1 0
Ecosport
Papak na kvadrat. Svi klubovi poslije reala su bili na gubitku sa njim. Znači da on nije ništa posebno doprinio realu, nego bi real uradio sve ono i bez njega.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi