Isklesano tijelo je samo zavjesa: CR7 ima ozbiljan problem koji znači i ono najgore

Olakšavajuća okolnost i za BiH

Isklesano tijelo je samo zavjesa: CR7 ima ozbiljan problem koji znači i ono najgore

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo nije uspio završiti meč protiv Al Ettifaqa, do izražaja je došao problem s kojim se suočava već neko vrijeme i sada je upitno da li će igrati protiv reprezentacije BiH 17. juna u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Igrala se 84. minuta kada je Ronaldo napustio teren, nije mogao nastaviti meč okončan rezultatom 1:1 što je značilo i gubitak titule za Al Nassr.

Sam Portugalac je tražio izmjenu jer je osjetio bol u mišiću koji bi mogao biti ozbiljnije prirode pa će najpopularniji fudbaler na svijetu propustiti posljednji meč sezone i utakmicu protiv Al Fateha.

Prva je to povreda za Ronalda otkako je stigao u Saudijsku Arabiju koja bi mogla značiti i da je njegovo tijelo počelo da slabi što znači i kraj karijere.

Prvenstvo u toj azijskoj zemlji nije ni blizu zahtjevno fizički kao što je to slučaj u Evropi te je jasno da CR7 više ne može igrati na najvećem mogućem nivou.

Iskusni 38-godišnjak je uvijek posebnu pažnju posvećivao svojoj fizičkoj spremi kako bi izbjegao povrede, tokom karijere imao je jako mali broj ozbiljnih povreda.

Oglasi

Koristio je raznorazne metode za što brži oporavak, koristi i posebnu dijetu, međutim priroda i godine očigledno čine svoje. 

Najduža pauza u posljednjoj deceniji se desila 2016. godine kada je imao problema sa ligamentima pa je propustio start sezone 2015/2016. Bilo je to u vrijeme kada je bio član Reala.

I dok svako malo se pohvali svojim isklesanim i mišićavim tijelom, izgleda da priroda čini svoje te Ronaldo više ne može pokazati sve ono što je pokazivao u prošlosti.

Povreda znači i da je upitan njegov nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine 17. juna u Lisabonu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za očekivati je da Roberto Martinez uvrti Ronalda na spisak pozvanih igrača, ali jasno je da višestruki osvajač Zlatne lopte neće biti 100% spreman što je svakako olakšavajuća okolnost za Zmajeve.

Od dolaska u Saudijsku Arabiju na prvenstvenim mečevima je proveo svaki mogući minut na terenu, sve do završnice protiv Al Ettifaqa kada je sam izašao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi