Cristiano Ronaldo je novi rekorder Lige prvaka!
FOTO: EPA

Nevjerovatni Portugalac

Cristiano Ronaldo je novi rekorder Lige prvaka!

H. Zilić

Utakmica drugog kola Lige prvaka između Manchester Uniteda i Villareala u okviru grupe F, koja je počela večeras u 21 sati otvorit će nove historijske stranice fudbala.

U početnom sastavu Uniteda svoje mjesto je zauzeo Cristiano Ronaldo i tako će Portugalac postati fudbaler sa najviše nastupa u Ligi prvaka.

Za Ronalda će to biti 178. nastup, čime će prestići Ikera Casillasa koji ima 177. nastupa u najelitinijem klupskom takmičenju u Evropi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na pomenutoj listi treće mjesto dijele Lionel Messi i Xavi Hernandez sa 151 nastupom, dok je u TOP 5 i Raul Gonzalez sa 142 nastupa.

Obzirom na igre, formu, nije isključeno da Ronaldo uskoro dođe i do cifre od 200 nastupa u Ligi prvaka što bi bio nevjerovatan poduhvat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi