Demant na demant: Ronaldo je ipak prijetio odlaskom iz reprezentacije
Portugalski mediji donose nove detalje o "nestašnom" Ronaldu.

Cristiano u centru nove kontroverze

Demant na demant: Ronaldo je ipak prijetio odlaskom iz reprezentacije

E. Ganibegović

Iako je Fudbalski savez Portugala saopštenjem demantovao da je Cristiano Ronaldo prijetio odlaskom iz reprezentacije Portugala, sada su mediji u toj zemlji objavili da to nije tačno, odnosno da je Ronaldo to ipak učinio.

Reprezentacija Portugala nalazi se u sjajnom ritmu. Plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i to vrlo uvjerljivo.

U grupi su već nakon dva kola osigurali prvo mjesto, da bi u osmini finala deklasirali Švicarsku rezultatom 6:1.

Za razliku od utakmica u grupnoj fazi, Cristiano Ronaldo je protiv Švicarske ostao na klupi za rezerve i odigrao tek posljednjih petnaestak minuta, što mu se nije dopalo.

Objavljeno je da je prijetio da će napustiti reprezentaciju, ali je tu informaciju demantovao Fudbalski savez Portugala. 

Ipak, sada je stigao demant na taj demant i to od strane "Recorda" koji je vrlo hrabro objavio da Savez laže.

Oglasi

"Portugalski fudbalski savez demantovao je vijest da je Cristiano Ronaldo prijetio da će da napusti reprezentaciju tokom Svetskog prvenstva kada je saznao da neće biti u startnoj protiv Švicarske", piše u tekstu Recorda i dodaje se:

"Potvrđujemo informacije objavljene danas iz više izvora. Razgovor Fernanda Santosa i Cristiana Ronalda veče uoči utakmice sa Švicarskom bio je vrlo buran, a selektor reprezentacije dopustio mu je odlazak. Razgovor se nastavio, ali se igrač povukao, shvativši da sada nije najbolje vrijeme za tako veliki raskol."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sutra se od 16 sati Portugal sastaje s Marokom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i jasno je da im ovakvo nešto nikako nije trebalo u momentima kada su u sjajnoj formi i kada su krenuli na titulu prvaka svijeta.

Ronalda što se tiče, još prije utakmice sa Švicarskom u Portugalu je na sajtu A Bola rađena anketa u kojoj je 70% učesnika odgovorilo da Ronalda ne žele u početnih 11 protiv Švicarske, što je sigurno također jako povrijedilo Cristiana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi