Novinar od Ronalda tražio selfie, Portugalac ga jednom rečenicom propisno osramotio

Novinar od Ronalda tražio selfie, Portugalac ga jednom rečenicom propisno osramotio

E. Škorić

Nakon utakmice između Portugala i Gane još u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Kataru, Cristiano Ronaldo je dobio interesantne zahtjeve.

Ronaldo je igrao protiv Gane i postigao gol u 3:2 pobjedi, a nakon utakmice su ga u Mix zoni spopali novinari. No, umjest da traže izjavu od ponajboljeg igrača svijeta, oni su tražili zajedničku fotografiju.

"Sada i novinari prave selfije, više ne postavljaju pitanja", ironično je kazao Ronaldo dok je prolazio pored brojnih predstavnika sedme sile, koji su na sve načine pokušali da naprave selfie za uspomenu i naravno za lajkove koji će uslijediti objavom zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Ova izjava, odnosno šala portugalskog igrača privukla je pozornost FIFA-e, koja je utvrdila da neki novinari iskorištavaju činjenicu da imaju privilegiran pristup razgovoru s igračima kako bi tražili autograme i selfije, u prostoru koji 'spaja' izlaz iz od svlačionica do parkirališta gdje se nalaze autobusi dotičnih selekcija.

U tom smislu, tijelo koje upravlja svjetskim nogometom poduzelo je mjere da se ovo više ne dogodi na Svjetskom prvenstvu i raširilo plakate na kojima jasno stoji da je snimanje, fotografiranje i pravljenje selfija na tom prostoru zabranjeno.

I pored toga mnogi i dalje nastavljaju da prave pritisak na brojne poznate nogometaše, pošto je nekima to jedinstvena šansa da se nađu u situaciji da urade selfie sa nekim od najboljih nogometaša svijeta.

Oglasi

Ronaldo je tada još bio dobro i raspoložen, ali je danas slika potpuno drugačija. On je vidno nezadovoljan jer je zamijenjen protiv Južne Koreje, a naročito ga je razbijesnila odluka portugalskog selektora Fernanda Santosa da ga postavi na klupu za utakmicu osmine finala protiv Švicarske.

Portugalci su bez Ronalda na terenu slavili sa 6:1, on je ušao tek kasnije u igru, a kasnije je među prvima, u svom stilu, projurio prema svlačionici, ne želeći ni proslaviti veliku pobjedu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U subotu Portugal igra protiv Maroka četvrtfinale i vjeruje se da je Santos već odlučio da Ronaldo ostane ponovo na klupi, a portugalski list Record jutros je objavio vijest kako je Ronaldo bio donio odluku da se povuče iz reprezentacije zbog tretmana od strane selektora, ali je na kraju ipak odustao.

Nakon sveega što je radio i rastave od Manchester Uniteda, bilo bi zaista previše da je napustio Katar u trenutku kada njegova reprezentacija igra sjajno i ima priliku da dođe i do polufinala, a s obzirom na kvalitet koji posjeduje, nije isključeno da napravi i više od toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi