Konačno se pojavio neko u odbrani Ronalda: "Kako on može biti problem? Pa on ih rješava"
Carlo Ancelotti stao u odbranu Cristiana Ronalda.

Ancelotti o Ronaldu

Konačno se pojavio neko u odbrani Ronalda: "Kako on može biti problem? Pa on ih rješava"

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo se u posljednje vrijeme nalazi u centru brojnih kontroverzi, a zbog jedne je uostalom ostao i bez kluba. Sada se konačno pojavio neko ko je stao u njegovu odbranu.

Godina 2022. vrlo je turbulentna za Cristiana Ronalda. Može se završiti sjajno ukoliko s Portugalom slavi na još tri utakmice u Kataru, no ražanj ne treba spremati dok je zec još u šumi.

Danas je objavljeno da je Cristiano Ronaldo zaprijetio odlaskom iz reprezentacije Portugala nakon što je započeo meč osmine finala protiv Švicarske na klupi.

To je demantovano od strane Fudbalskog saveza Portugala, a sada je u njegovu odbranu stao njegov bivši trener u Real Madridu, Carlo Ancelotti.

"U čemu je problem? Ne znam, možda se još uvijek osjeća kao da ima 20 godina jer se osjeća dobro. Vodio je računa o svom tijelu tokom cijele karijere, ali konkurencija je sada jača".

Zatim je italijanski stručnjak upitan da li je Ronaldo kod njega pravio probleme, a Ancelotti je rekao upravo suprotno.

Oglasi

"Naprotiv, on je riješio moje probleme. Trenirao sam ga dvije godine i nikada nisam imao problema. Postizao je gol po utakmici, kako ga možete smatrati problemom? Uvek je dobro trenirao, vodio računa o svakom detalju. Meni je bilo veoma lako da ga treniram. On je izuzetan igrač", kazao je Ancelotti.

Podsjećanja radi, njih dvojica sarađivali su u Realu prošle decenije i zajedno osvojili četiri trofeja, među kojima i Ligu prvaka 2014. godine.

Ancelotti je sada ponovo na klupi Reala, no stigao je nakon što je Ronaldo otišao iz kluba, a otišao je 2018. godine u Juventus, prije transfera u Manchester United prošle godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pomalo nevjerovatna činjenica jeste to da je Ronaldo jedini fudbaler na Mundijalu u Kataru koji je bez kluba, nakon što je došlo do razlaza s Manchester Unitedom.

Nakon Svjetskog prvenstva Ronaldo će biti slobodan u potrazi novog angažmana, a najviše se povezuje s Al Nassrom iz Saudijske Arabije. 

Top Komentari

Uranija
Očigledno dok sjedi mirno na klupi nema nikakvih problema
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti