Talisca zabio gol, Ronaldov potez rukom šokirao svijet, pa su shvatili zašto to radi

Al Nassr se provukao u iduću rundu Lige prvaka

Talisca zabio gol, Ronaldov potez rukom šokirao svijet, pa su shvatili zašto to radi

Endin Čaušević

Al Nassr je sinoć uz dosta muke uspio da se plasira u grupnu fazu azijske Lige prvaka jer je u sjajnoj utakmici nakon preokreta pobijedio Al Ahli sa 4:2. U centru pažnje našao se Cristiano Ronaldo koji je sinoć bio izuzetno nervozan, no o njegovom potezu kada je Anderson Talisca zabio gol svi pričaju.

Al Nassr je do 88. minute gubio sa 2:1 od Al Ahlija i činilo se da ekipa prepuna zvijezda uopšte neće moći do grupne faze Lige prvaka, no potom je saudijski klub pokazao svoju moć i došao do preokreta.

Na 2:2 poravnao je Al Ghannam, a totalni preokret Al Nassru donio je Anderson Talisca svojim drugim golom na utakmici.

Međutim, kada je Talisca zabio pogodak za 3:2 mnogi su vidjeli Ronaldov potez rukom koji ih je šokirao. Izgledalo je kao da Ronaldo traži ofsajd svog saigrača i da se gol poništi zbog čega je krenula lavina kritika na njegov račun.

Ronalda su mnogi kritikovali smatrajući da mu ego ne dozvoljava da neko od saigrača bude bolji od njega, ali na kraju se ispostavilo da su pogriješili.

Oglasi

Naime, nije prvi put da Portugalac tako reaguje kada njegov saigrač zabije gol. I ranije se mislilo da traži ofsajd saigrača što je van pameti, te je nakon toga objašnjeno da on jednostavno slavi gol podizanjem ruke u zrak.

Fans question Cristiano Ronaldo's bizarre goal celebration as Real Madrid  star appears to appeal for offside after late Alvaro Morata winner | Daily  Mail Online

Nakon što su ga mnogi iskritikovali na društvenim mrežama kasnije su shvatili da je to nešto što Ronaldo radi godinama, te da uopšte nema nikakve veze s navodnim traženjem ofsajda za svog saigrača.

Konačan udarac Al Ahliju zadao je na kraju Marcelo Brozović koji je u zadnjim sekundama meća zabio gol za konačnih 3:2 na asistenciju Ronalda.

Ronaldo je na ovom meču bio izuzetno nervozan i ljut na sudijske odluke. Na poluvremenu je čak odgurnuo jednog čovjeka dok je izlazio s terena što je mnoge zgrozilo.

No, bilo je jasno da Ronaldo ne želi da njegov tim ispadne iz najznačajnijeg takmičenja u Aziji i na njegovu sreću do kraja meča Al Nassr je uspio da dođe do preokreta.

Top Komentari

Kulla_Ado
Koliko Ste puta ovu temu zapoceli sto Ronaldo dize ruku kad daju njegovi Go. To vise i ptice na grani znaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi