U junu doživio veliko poniženje protiv BiH, sada postao najskuplje pojačanje u historiji Al Nassra

Portugalac potpisao

U junu doživio veliko poniženje protiv BiH, sada postao najskuplje pojačanje u historiji Al Nassra

Edmir Škorić

Al Nassr, viceprvak Saudijske Arabije, u svoje je redove doveo Portugalca, koji je postao najskuplje pojačanje ekipe koju predvodi Cristiano Ronaldo.

Iako mu je vrijednost na Transfermarktu 35 miliona eura, Porto ga je u Al Nassr prodao za 60 miliona eura. To je najskuplji transfer saudijskog kluba, a uz to i Porta, koji je prethodno 2019. godine za 50 miliona eura prodao Realu Edera Militaa.

"Dobro došao najbolji igraču portugalskog prvenstva!", bila je najava kojom je Al Nassr predstavio Otavija.

Igrač je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, te se pridružio velikim zvijezdama kao što su Ronaldo, Marcelo Brozović, Sadio Mane, Seko Fofana, Alex Telles i Talisca.

Oglasi

Otavio je u junu na Da Luzu igrao protiv Bosne i Hercegovine u 3:0 pobjedi Portugala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Neće po lijepom sjećati spomenuti meč, budući da je po ulasku u igru u 87. minuti izviždan od strane cijelog stadiona u Lisabonu, što ne čudi budući da je tada igrao za ljutog rivala Porto.

Predsjednik portugalskog saveza Fernando Gomes se tada oglasio. Potpuno je razočaran onim što je vidio i traži od navijača da kada igra reprezentacija budu potpuno jedinstveni.

"Žao mi je što sam, po drugi put u životu, vidio neprihvatljivu scenu da jedan igrač reprezentacije bude izviždan na stadionu u Portugalu. Imamo veliku podršku portugalskih ljudi i nadam se da će ovakve stvari biti dodatna snaga našem timu.

"Isto tako znam da momci koji predstavljaju nacionalni tim to čine s velikim ponosom i uživanjem, te da su potpuno posvećeni. Otavio je jedan od nas i tražim od portugalskih navijača apsolutnu podršku za sve igrače koje nose dres reprezentacije".

Otaviju je utakmica protiv Bosne i Hercegovine bila 12. u reprezentaciji Portugala. Postigao je tri gola. Radi se o 28-godišnjem ofanzivcu koji je rođen u Brazilu, a u Portugalu je već devet godina. Pored Porta nastupao je kao posuđen igrač Vitorije Guimaraes. Sada mu slijedi uzbudljiv izazov na Bliskom istoku, gdje će pokušati sa svojim Dream Teamom da dođe do titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi