Šou Ronaldovog Al Nassra - nevjerovatnim preokretom prošli u grupnu fazu Lige prvaka!

Azija

Šou Ronaldovog Al Nassra - nevjerovatnim preokretom prošli u grupnu fazu Lige prvaka!

Edmir Škorić

Unatoč silnom novcu kojeg su uložili, Al Nassr je večeras zamalo ostao bez plasmana u grupnu fazu azijske Lige prvaka, ali uz dosta sreće uspio je da preokrene rezulat i da prođe dalje.

Ronaldo, koji se tek oporavio, zaigrao je večeras od prve minute protiv Al Ahlija iz Dubaija u play-offu azijske Lige prvaka. Na stadionu u Rijadu svi su očekivali pobjedu i plasman u grupe, a to se dogodilo nakon nevjerovatnog preokreta u samoj završnici.

Al Nassr je dobro otvorio utakmicu i poveo nakon 11 minuta igre. Marcelo Brozović je izveo korner, a Talisca glavom loptu poslao u mrežu tima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ipak, odgovor je ubrzo stigao, budući da je već u 18. minuti Alghassani pogodio za izjednačenje, a na samom početku drugog dijela isti igrač donosi preokret Al Ahliju.

Tim prepun zvijezda, na terenu s Ronaldom, Sadiom Maneom, Brozovićem i Taliscom, dobro se mučio, da bi tek u 88. minuti Al Ghannam donio izjednačenje. U 95. minuti Talisca donosi preokret timu iz Saudijske Arabije, a onda Brozović na asistenciju Ronalda pogađa za 4:2.

Oglasi

Prethodno je Ronaldo bio jako bijesan, pa je u jednom trenutku odgurnuo navijača, a u nekoliko navrata iskaljivao bijes na sudijama, koje je optužio da nisu dosudili čak tri penala za njegovu ekipu.

Samo nekoliko sati ranije Al Nassr je potvrdio još jedno veliko pojačanje, budući da je stigao Otavio iz Porta i to čak za 60 miliona eura, čime je oboren rekord ove ekipe.

Otavio (28) je zabio 31 gol u 283 utakmice u svim natjecanjima za Porto nakon što se pridružio ekipi 2014. godine.

Pored Ronalda i njegovih saigrača, Miralem Pjanić će također igrati u grupnoj fazi Lige prvaka, s obzirom na to da je njegov Al Sharjah (UAE) sa 3:1 pobijedio iranski Tractor.

[twitter]https://twitter.com/Ziad_EJ/status/1694057669118538236[/twitter]

Top Komentari

Krosteutegurovic
Zar Pjanić još igra. Nešto slabo pišete o njemu u zadnje vrijeme. Šta reći. Da nije povrijeďen?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi