Ronaldo odbio ispuniti želju stidljivom Maneu, ali poslije utakmice mu je natjerao suze na oči

Veliki gest Portugalca

Ronaldo odbio ispuniti želju stidljivom Maneu, ali poslije utakmice mu je natjerao suze na oči

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je prije nekoliko sedmica oduševio fudbalski svijet, ali sada je shvatio da je vrag odnio šalu i više ne popušta. To je pokazao i na posljednjoj utakmici Al Nassra.

Ronaldo će u nastavku sezone voditi veliku borbu za najboljeg strijelca prvenstva Saudijske Arabije zajedno sa Aleksandrom Mitrovićem. Portugalac je danas bio u akciji i uspio je zabiti.

Al Nassr je sa ubjedljivih 3:0 pobijedio Al Ettifaq. Ronaldo je zabio iz penala u drugom poluvremenu, dok su se u strijelce još upisali Alex Telles i Marcelo Brozović.

Penal za klub iz Rijada je izborio Sadio Mane koji je tražio od Ronalda da izvede kazneni udarac, ali mu tu želju Portugalac nije želio ispuniti.

Prije nekoliko sedmica Ronaldo je izlazio u susret saigračima, međutim sada kada mu je svaki gol vrijedan zlata u borbi za titulu najboljeg strijelca je odbio da udovolji Maneu.

Oglasi

S današnjim golom iz penala višestruki osvajač Zlatne lopte je na cifri od 17 golova, jedan manje Mitrović iz Al Hilala ima jedan manje.

Ipak, potezom nakon utakmice Portugalac je učinio pravi potez prema Maneu. Sve se dešavalo kada su krenuli da proslave pobjedu s navijačima.

Ronaldo je bio taj koji Manea gurnuo ispred cijelog tima te ga stavio u prvi plan kako bi se zahvalio navijačima zbog koreografije koja mu je pripremljena.

Senegalac je djelovao sramežljiv, nabacio je osmijeh i oči su mu djelovele kao da su pune suza jer nešto slično nije doživio u karijeri.

Inače, tokom utakmice bivši fudbaler Liverpoola i Bayerna je imao fantastičan prijem lopte i taj njegova magija je vrlo brzo postala viralna na društvenim mrežama.

Jedan od najboljih svjetskih fudbalera ove sezone u Al Nassru igra sasvim korektno uz učinak od 10 golova i šest asistencija na 23 odigrane utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi