Ima svoje "ja": Cristiano Ronaldo je bio "insan" kada je trebalo, ali sada traži svoje pare nazad!
Cristiano Ronaldo izašao je dva puta u susret Juventusu, a sada traži nazad svoje pare.

Juventus u problemu

Ima svoje "ja": Cristiano Ronaldo je bio "insan" kada je trebalo, ali sada traži svoje pare nazad!

Eldar Ganibegović

Iako je prije više od dvije godine napustio Juventus, Cristiano Ronaldo još uvijek nema čiste račune s ovim klubom. Bolje rečeno, Juventus nema čiste račune prema Ronaldu.

Godine 2018. iz Real Madrida je u Juventus prešao Cristiano Ronaldo. U klubu iz Torina zadržao se do 2021. godine kada odlazi u Manchester United.

Dakle, Portugalac je član Stare dame bio u vrijeme kada je bila pandemija koronavirusa koja je sa sobom donijela finansijske poteškoće i fudbalskim klubovima, pa i onim najbogatijim.

Cristiano Ronaldo od Juventusa traži 20 miliona eura

Dvije strane, odnosno Cristiano Ronaldo i Juventus, sada su na sudu. Portugalac od kluba iz Torina potražuje 20 miliona eura.

Sada zvijezda Al-Nassra je u junu 2023. godine podnijela tužbu protiv Juventusa, a nakon nekoliko saslušanja odluka će najvjerovatnije biti donesena tek u aprilu 2024. godine, prenosi Goal.

Novac koji je tražio Cristiano Ronaldo ostao je iz perioda pandemije, kada je zvijezda Al-Nassra odlučila da "zamrzne" nekoliko uplata kako ne bi doveo Juventus u poteškoće.

Oglasi

Kako prenose italijanski mediji, Juventus je dva puta tražio od igrača da prihvate "zamrzavanje plata". Prvo 2020. godine, zatim 2021. godine, a Cristiano Ronaldo još nije dobio novac koji mu je pripadao.

Paulo Dybala je bio u sličnoj situaciji, ali je sadašnji fudbaler AS Rome postigao dogovor sa Juventusom i dobio svoja tri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je da na silno bogatstvo Cristiana Ronalda ovih 20 miliona eura ne bi bilo presudno i da ih ne dobije, no zašto bi toliki novac tek tako pustio niz vodu?

Inače, prema Forbesu, Cristiano Ronaldo trenutno samo od fudbala zarađuje 46 miliona dolara godišnje, a njegovi ukupni godišnji prihodi su približno sto miliona dolara. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi