Ronaldo ima 36 godina i opet je prkosio zakonima gravitacije

Nevjerovatni Portugalac

Ronaldo ima 36 godina i opet je prkosio zakonima gravitacije

Admin Čaušević

Juventus je pobjedom nad Atalantom rezultatom 2:1 stigao do 14. Kupa Italije u klupskoj historiji. Ta pobjeda značila je i novi rekord za Cristiana Ronalda.

U noć ikada je Andrea Pirlo slavio 42. rođendan Ronaldo je stigao do novog trofeja pa je tako upotpuno kolekciju najvažnijih pehara u Italiji, Španiji i Engleskoj.

Iako su strijelci bili Dejan Kulusevski i Federico Chiesa, Ronaldo je odigrao vrlo dobar meč, posebno u drugom poluvremenu kada je Juventus "pomeo" ekipu iz Bergama.

U drugom poluvremenu Ronaldo je ponovo prkosio zakonima gravitacije kada je poslije novog nevjerovatnog skoka loptu smirio grudima te nekako šutirao.

Ovaj potez Portugalca je impresivan toliko što defanzivac Atalante Romero, inače odličan skakač, nije uspio loptu da udari glavom, a Ronaldo je istu smirio grudima.

Oglasi

Inače, najpopularniji fudbaler današnjice ima 36 godina pa se mnogi pitaju kako mu to uspjeva. Očigledno je potrebno dosta rada, truda, ali odricanja.

U drugom poluvremenu Ronaldo je i sjajno proigrati Chiesu petom, ali italijanski fudbaler nije pogodio iz čiste situacije. Lopta je završila na stativi.

[twitter]https://twitter.com/cr7raprhymes/status/1395112937963012099[/twitter]

Ronaldu je sinoćnji trofej bio 34. u karijeri. Prvi je osvojio još 2002. godine kada je sa Sportingom iz Lisabona stigao do portugalskog Superkupa.

Obzirom kako igra višestrukog osvajača Zlatne lopte sigurno čeka još nekoliko vrhunskih sezona pa će sigurno dodati još neki trofej u bogatu kolekciju.

Ronaldo je bio presretan zbog trofeja Kupa Italije. Na društvenim mrežama je objavio i fotografiju kako spava s trofejem u rukama prilikom povratka u Torino. Međutim, jako je upitno da li će i dalje nositi dres Juventusa, dosta toga će zavisiti od (ne)plasmana u Ligu prvaka. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_admirr.x
Popiškio se Tomori na njega za 2 karijere !
2 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi