Ronaldo je sve bliže još jednom rekordu
FOTO - EPA

Odigrao 174 meča za Portugal

Ronaldo je sve bliže još jednom rekordu

A. Beganović

Prijateljski susret večeras su odigrali Španija i Portugal, a nakon 90 minuta golova nije bilo.

Portugal je u ovom meču sa kapitenskom trakom na ruci predvodio jedan od najboljih svjetskih igrača svih vremena, Cristiano Ronaldo.

Sjajnom Portugalcu ovo je bio 174. meč u reprezentativnom dresu, pa se tako još više približio svjetskom rekordu po broju utakmica za nacionalni tim.

Samo deset nastupa Ronaldu nedostaje kako bi srušio rekordera Ahmeda Hassana, bivšeg egipatskog reprezentativca koji je u nacionalnom timu odigrao 184 utakmice.

Ispred Ronalda po ovom parametru je još osam igrača, između ostalog i Sergio Ramos, koji je za Španiju odigrao 180 utakmica.

No, sjajni defanzivac na Evropskom prvenstvu neće moći "podebljati" broj nastupa za reprezentaciju s obzirom da nije uvršten na spisak igrača španske reprezentacije koji će konkurisati za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Ronaldo će za pet dana vjerovatno odigrati i 175 meč za Portugla koji će 09. juna "generalku" za Evropsko prvenstvo odigrati protiv Izraela.

Ukoliko ne bude povrijeđen ili isključen gotovo sigurno će na Evropskom prvenstvu odigrati tri utakmice u grupnoj fazi pa će vjerovatno stići i do 178. meča za nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi