Allegri vjeruje da Ronaldo 'koči' razvoj ekipe i ne želi ga u timu
Foto - EPA

Jasan stav trenera Juventusa

Allegri vjeruje da Ronaldo 'koči' razvoj ekipe i ne želi ga u timu

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo mogao bi napustiti Juventus u ljetnom prijelaznom roku.

Novi trener Stare dame Massimiliano Allegri navodno nema namjeru da zadrži Cristiana u svom timu i spreman je da ga se odrekne.

Corriere Torino tvrdi da Allegri smatra da Cristiano 'koči' razvoj ekipe. Zbog toga je donio odluku da je Portugalac na prodaju u ovom prijelaznom roku.

Nema previše ekipa koje bi Ronaldu ponudile ugovor kakav ima u Juventusu. 31 milion eura godišnje je cifra koja odbija mnoge, ali navodno PSG i Manchester United ispituju mogućnost dovođenja Ronalda.

Legendarni Portugalac protekle sezone je bio najbolji strijelac Serije A, no dosta je bilo utakmica u kojima nije blistao na terenu.

Ronaldo je član Juventusa postao 2018. godine, a u prethodne tri sezone odigrao je 133 utakmice za Bianconere i zabio je 101 pogodak.

Ronaldo govorio o sezoni u Juventusu: Ostvario sam cilj!

Cristiano Ronaldo je zadovoljan sezonom u Juventusu.

Potvrdio je to u obraćanju navijačima torinskog kluba nakon završene sezone u kojoj je Juve osvojio Superkup i Kup.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Život i karijera svakog vrhunskog igrača sačinjeni su od uspona i padova. Godinu za godinom borimo se sa fantastičnim ekipa, izvrsnim igračima i ambicioznim ciljevima, pa uvijek moramo davati maksimum kako bismo se zadržali na razini izvrsnosti", napisao je Ronaldo i nastavio je:

"Trofeji Kupa i Superkupa i za najboljeg strijelca Serie A me ispunjavaju srećom, posebice zbog teškoća koje ih prate u zemlji u kojoj nije lako pobjeđivati. Sa tim sam uspjesima ostvario cilj koji sam si zadao prvog dana po dolasku u Italiju: da osvojim prvenstvo, Kup i Superkup, ali i da budem najbolji igrač i najbolji strijelac u ovoj fubalskoj zemlji punoj sjajnih igrača, velikih klubova i sa svojom fudbalskom kulturom", napisao je Ronaldo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ars412
I ja to mislim, mislim i da nije uredu prodat Matuidia i Pjanica, a gradit igru na Ramziju i Rabiou, Bentakur je pokazao da moze bit 3.opcija i vezi.. Malo se Pirlo preracunao
2 1
Salence
Prožvakana tema,i dječici je jasno da mu je ego duplo veći od igračkih kvaliteta,pogotovo sad kad organizam popušta,a htio bi ko nekad.Malo morgen.Šta god ko mislio on je itekako naplatio svoje fudbalske vještine.I bio je jako dobar,i uvijek je donosio klubu višestruko više od plate koju je dobijao.Više puta smo tu raspravljali o tom kako Portugal i timovi gdje je igrao igraju puno ljepši i brži fudbal kad on nije u timu.Skoro uvijek je tako da kad imaš nekog ko misli da je zvijezda taj zadržava loptu(i igru)kod sebe više nego je korisno za tim,i dobrano uspori igru.U njegovm slučaju je to 200% istina.Bio bi odličan timski igrač.Kad bi htio.Znao.Štagod.Kog uopšte i briga....
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi