Cristiano Ronaldo lajkovao objavu crnogorskom trećeligašu - Pozadina objave mnoge će šokirati!
Cristiano Ronaldo lajkom je podržao objavu jednog crnogorskog trećeligaša i tako jasno rekao "ne" Superligi.

Jasno "ne" novom projektu

Cristiano Ronaldo lajkovao objavu crnogorskom trećeligašu - Pozadina objave mnoge će šokirati!

Eldar Ganibegović

Crnogorski trećeligaš na Instagramu se oglasio povodom mogućeg osnivanja Superlige, a ni slutio nije ko će lajkovati tu objavu i podržati ih. Radi se ni manje ni više o Cristianu Ronaldu. 

Tema osnivanja evropske Superlige aktuelna je od 2021. godine kada se 12 klubova udružilo da pokuša napraviti taj projekat, no on je vrlo brzo propao.

UEFA je zaprijetila sankcijama kako klubovima tako i igračima koji bi igrali tu ligu, pa su se mnogi povukli, te su na kraju ostali samo Real Madrid i Barcelona.

Prije nekoliko dana je Evropski sud pravde u Luksemburgu donio presudu protiv UEFA-e i FIFA-e, no nakon toga su mnogi rekli "ne" Super ligi i teško da će ona biti osnovana.

Crnogorci i Cristiano Ronaldo također rekli "ne"

Crnogorski trećeligaš za kojeg mnogi nisu ni čuli, a koji na Instagramu ima blizu 1,4 hiljade pratioca, oglasio se povodom eventualnog osnivanja te lige.

"Molim vas, nemojte krasti naš san. Ne dozvolite da se dogodi Superliga. Neka mi i ostali mali klubovi nastavimo da se nadamo" , poruka je koju je objavio Fans United.

Oglasi

Vjerovatno u tom momentu ni slutili nisu da će Cristiano Ronaldo lajkovati tu objavu i na taj način je postalo jasno i šta slavni Portugalac misli o ideji Superlige.

Jasno je da će pozadina ove objave i lajka mnoge šokirati. Naravno, mislimo na one koji zagovaraju osnivanje Superlige, te je za njih sigurno šok ca ponajbolji igrač svih vremena nije za to. 

Osim Cristiana Ronalda, pomenuti crnogorski klub je imao tu čast da dobije lajk i od jednog reprezentativca Crne Gore, a u pitanju je igrač Kisvarde, Driton Camaj.

Kada je Cristiano Ronaldo u pitanju, vjerovatano su hashtagovi pomogli da ova objava dođe do očiju zvijezde Al-Nassra.

Naime, Fans United je iskoristio sljedeće hashtagove - #NoToSuperLeague #StopTheSuperLeague #WeAreUnited #SuperLeague #UEFA #ChampionsLeague #FansUnited #WeAreFansUnited #KeepDreaming #SmallClubs #FootballFamily #FansUnitedFamily - pa je Cristiano Ronaldo sigurno preko jednog od njih stigao do ove objave koja mu se svidjela. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi