Ronaldo i društvo dižu ustanak u svlačionici: Zna se kojeg trenera su htjeli u Manchester Unitedu?

Špekulacije engleskih medija

Ronaldo i društvo dižu ustanak u svlačionici: Zna se kojeg trenera su htjeli u Manchester Unitedu?

E. Čaušević

Engleski mediji objavili su sinoć da je Manchester United postigao dogovor s Erikom ten Hagom koji će biti novi trener ovog kluba.

Mediji na Otoku sinoć su redom objavili da je Ten Hag na drugoj rundi razgovora pristao na uslove koje mu je ponudio Manchester United, te da će od naredne sezone biti na klupi Crvenih đavola.

Navodno, United i sadašnji trener Ajaxa dogovorili su saradnju na četiri godine nakon što se čelnicima kluba svidio plan koji im je Ten Hag predstavio na drugom sastanku.

Ten Hag sada mora dogovoriti s Ajaxom raskid saradnje i na ljeto se može u potpunosti fokusirati samo na Manchester United. On će formirati i stručni štab u Manchester Unitedu koji će sigurno pomno birati.

Međutim, danas je engleski Mirror objavio da se u Unitedu pribojavaju reakcije svlačionice jer su čelnici kluba bez konsultacija s igračima odlučili da biraju novog trenera.

Kako piše Mirror Ronaldo i društvo su željeli da Mauricio Pochettino bude novi trener Manchester Uniteda i vjerovali su da će se to desiti, ali u Unitedu su prednost dali Ten Hagu i na kraju uspjeli postići dogovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, u klubu se brinu kako će ekipa prihvatiti novog trenera i pribojavaju se "ustanka" u svlačionici i pobune zašto se trener birao bez konsultacija sa igračima ovog tima.

Mirror piše da je Ronaldo predložio Pochettina i da su saigrači dali zeleno svjetlo za njega. Prethodno je Portugalac u oktobru nakon odlaska Solskjaera predlagao upravi Antonija Contea, ali ga ni tada nisu poslušali.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Radio sam u firmi gdje su plate bile male ,i radnici se zalili direktoru na sta je direktor odgovorio kome se ne svidja neka napusti ,tako da i ovdje kome se nesto ne svidja nek ide
6 1
Sars33
Ma dajte ba... ovaj Pochettino ne zna drzati klub u kojem su svijetski igraci, a da napreduje sa Unitedom... Ronaldo uz duzno postovanje od**** malo, zna se zasto se igraci bune, pola tih invalida u Unitedu nece igrati u pocetnom sastavu. A zasto? Zato sto su zasluzili da ne igraju, prvom prilikom nadam se da ce dovesti nekog normalnog stopera, izbacit Maguire iz pocetnog tima i umjesto njega staviti Baily-a. To je privremeno dok se ne nade neki bolji stoper, bekove posutat, Rashforda i Lingarda odbacit sto dalje, to sve smeta u klubu, treba nama reforma cijelog kluba
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi