Kada dečko naleti na velikog šefa: Kako je 36-godišnji Maldini u džep stavio prepotentnog Ronalda?

Utakmica za pamćenje

Kada dečko naleti na velikog šefa: Kako je 36-godišnji Maldini u džep stavio prepotentnog Ronalda?

Admin Čaušević

Paolo Maldini se smatra najboljim defanzivcem svih vremena i to s punim pravom.

Kada je Maldini brojao godine do penzije, Cristiano Ronaldo je tek počeo da se pojavljuje na velikoj sceni i tako najavljuje vrhunsku karijeru.

Legendarni Italijan je cijelu svoju karijeru proveo u Milanu, za četvrt vijeka koliko je nosio dres Rossonera igrao je protiv najboljih ofanzivaca svijeta i obično s njima izlazio na kraj bez većih problema.

Milan je u sezoni 2004/05 igrao u osmini finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda te je prošao dalje sa ukupnih 2:0, bilo je po 1:0 u oba meča za italijanskog predstavnika.

Utakmicu na San Siru tada 20-godišnji Ronalda je dobro upamtio pošto ga je fenomenalnom partijom 16 godina stariji Maldini strpao u džep.

Oglasi

Portugalac je tada igrao na desnom krilu i Sir Alex Ferguson je računao da će zadati glavobolje znatno starijem Maldinu, ali je Italijan bio taj koji je očitao lekciju budućem najboljem igraču svijeta.

Ronaldo je izvodio svoje poznate trikove s loptom, pokušavao je da isprovocira i prevari Maldinija, ali nije bio ni blizu da uspije.

Italijan je svojim iskustvom, fudbalskom inteligencijom, fizičkom spremom i neprikosnovenim startovima u "jedan na jedan" situacijama izlazio kao pobjednik u skoro svakom duelu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Čisti startovi, vrhunsko pozicioniranje i ispucavanje loptom škaricama samo su neki od poteza koje je tada demonstrirao Maldini.

Inače, Ronaldo je bio samo jedan u nizu od sjajnih igrača koji Maldiniju nisu mogli ništa, ali je sigurno da je te noći naučio mnogo što su pokazale i naredne sezone kada je između ostalog dobio i pet Zlatnih lopti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi