Kao da je duša izašla iz tijela: Ronaldu prilaze, napadaju ga, a on apsolutno ništa

Potpuno "isključen"

Kao da je duša izašla iz tijela: Ronaldu prilaze, napadaju ga, a on apsolutno ništa

E. Škorić

Cristiano Ronaldo neće osvojiti Svjetsko prvenstvo. Posljednju šansu imao je u Kataru, ali ondje se zadržao samo do četvrtfinala.

Portugalci su u meču osmine finala Svjetskog prvenstva razbili Švicarce sa 6:1, pa su u četvrtfinalu imali ulogu ogromnog favorita protiv Maroka, ali Marokanci su slavili sa 1:0 i postali prva afrička selekcija u polufinalu SP-a.

Ronaldu je najteže pao ovaj poraz. Ionako mu u posljednje vrijeme ništa ne ide, a onda i ta neočekivana eliminacija iako je sanjao da će za kraj svoje karijere podići trofej svjetskog prvaka.

Ronaldo je meč počeo kao rezervista, ali ga je selektor Fernando Santos ubacio već u 51. minuti. Imao je bivši napadač Manchester Uniteda i jednu dobru šansu, ali nije uspio postići gol kojim bi spasio Portugal.

Marokanci su nakon velike borbe sačuvali prednost od 1:0 i zasluženo idu u polufinale, a u srijedu će igrati za finale s Francuskom ili Engleskom, ovisno o pobjedniku večerašnjeg meča koji se igra od 20 sati.

Oglasi

Portugalski mediji sada analiziraju sve moguće situacije, donose brojne reakcije nesretnih reprezentativaca i članova stručnog štaba, a u fokusu je naravno Ronaldo.

On se rasplakao na putu do svlačionica. Prethodno ga je napao jedan navijač, odnsono želio je da ga zagrli ili napravi zajedničku fotografiju, no reagovalo je brzo osiguranje.

Ono što je portugalski list Record ipak posebno uočio je da je Ronaldo bio prvi igrač koji je napustio teren. Nije nikoga pozdravio, samo je odjurio prema svlačionicama.

Stvari koje u posljednje vrijeme radi Ronaldo značajno narušavaju njegov imidž i mnogi smatraju da takav profesionalac ne bi trebao imati toliko svađa, afera, nekorektnih poteza...

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na snimku se vidi Ronaldo koji korača od gola prema svlačionicama. Neki marokanski igrači pokušavaju da ga utješe, a on se uopšte ne obazire na sebe. Ko zna šta mu je sve prolazilo kroz glavu...

Snimku Ronaldovog napuštanja terena pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti