Suze Cristiana Ronalda obilaze svijet!

Portugal ispao

Suze Cristiana Ronalda obilaze svijet!

Edmir Škorić

Gotovo je. Cristiano Ronaldo se večeras oprostio od Svjetskog prvenstva u Kataru i uplakan ide kući.

Ronaldo je poput svog velikog rivala Lionela Messija u Kataru želio veličanstvenu karijeru završiti osvajanjem Svjetskog prvenstva, ali ta mu se želja neće ostvariti.

I dok Messi i dalje sanja o trofeju, Ronaldo je večeras ispao. Portugal je izgubio s 1:0 od Maroka, koji je priredio veliku senzaciju i postao prva afrička zemlja koja je dospjela u polufinale svjetskih prvenstava.

Ronaldo je meč ponovo počeo na klupi, ubacio ga je Fernando Santos u 51. minuti, ali nije ni on pomogao da se izbjegne eliminacija, iako je imao jednu dobru šansu u završnici duela.

Sada je u fokusu svjetske sportske javnosti Ronaldo, koji je kao slobodan igrač nastupao u Kataru jer mu je prije turnira Manchester United "uručio" otkaz zbog negativnih komnetara na račun kluba i menadžera Erika ten Haga.

Oglasi

Zna Ronaldo da mu je ovo bila posljednja šansa da osvoji SP, no od toga ništa.

VIDEO Ronalda koji u tunelu prema svlačionicama ide sav uplakan, pogledajte OVDJE.

Sada će biti siurno reakcija, neki bi se mogli i oprostiti od reprezentacije, a Ronaldo jedva čeka da završi ova po njega nesretna 2022. godina. Već početkom 2023. godine očekuje se da potpiše bogati ugovor sa klubom Al Nassr iz Saudijske Arabije. Navodno će dobiti 500 miliona eura za 2,5 godine. Kakva-takva utjeha...

Cristiano Ronaldo je već nekoliko dana glavna tema u svijetu zbog toga što je navodno zaprijetio da će napustiti reprezentaciju ukoliko ne bude igrao.

Oglasi

Sve to prenijeli su portugalski mediji, te su tako unijeli veliki nemir u reprezentaciju pred duel sa Marokom.

Pokušali su iz portugalskog saveza odgovoriti demantom kako se ništa nije desilo i kako se Ronlado ponaša baš onako kako se jedan kapiten treba ponašati. Međutim na njihov demant i mediji iz Portugala su objavili demant, te su ih optužili da lažu, te da sakrivaju prave informacije i istinu.

Potom su Portugalci "bacili u vatru" selektora Fernanda Santosa koji je izjavio da se desio razgovor sa Ronaldom, ali da je sve mirno završilo.

Pokušao je tako Santos smiriti situaciju pred utakmicu sa Marokom, ali čini se da ni njemu to nije pošlo za rukom.

Nakon svega se oglasio i Cristiano Ronaldo, te je odlučio da pošalje jasnu poruku novinarima, ali i navijačima u Portugalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Postoji Svjetsko prvenstvo koje je Portugal već osvojio, ono od navijača. Podrška koju imamo od strane Portugalaca i ne samo njih ovdje u Kataru, tako daleko od naše domovine je nevjerovatna. Nastavite nas podržavati u dobrim i lošim vremenima, a mi ćemo uraditi sve da vam to vratimo pobjedama! Naprijed Portugal", napisao je Ronaldo na svom zvaničnom Twitter nalogu prije utakmice u kojoj je njegova reprezentacija ispala sa Mundijala.

Marokance pak čeka okršaj sa boljim iz duela Francuska - Engleska u srijedu navečer.

Top Komentari

CD84
Molim vas da mu se dodjeli nagrada za najboljeg igraca i strijelca!!!
2 7
YouTalkinToMe
Da li je samo ovaj momak igrao barem poluvrjeme, sve bi drugačije bilo.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi