Među odabranim i jedan Balkanac: Dosta iznenađenja i (ne)logična formacija u FIFA-inom timu godine!

Šest ih se pojavilo na ceremoniji

Među odabranim i jedan Balkanac: Dosta iznenađenja i (ne)logična formacija u FIFA-inom timu godine!

Admin Čaušević
Teme:

Međunarodna fudbalska asocijacija (FIFA) i međunardono udruđenje fudbalera (FIFPRO) izabrali su najboljih 11 u 2022. godini. Tim su birali fudbaleri. 

Idealni sastav za prošlu godinu nije mogao proći bez iznenađenja. Tako je u ekipi bilo mjesta za samo jednog igrača koji se postao prvak svijeta sa Argentinom.

Veliko iznenađenje predstavlja i sama formacija pošto je ekipa birana u sistemu 3-3-4 pa se postavlja pitanje kako bi to izgledalo u praksi. 

U timu se našao i jedan fudbaler sa prostora bivše Jugoslavije. Naravno, riječ je o Luki Modriću koji je oduševio sa Realom u Ligi prvaka te sa Hrvatskom na Mundijalu.

Tri predstavnika ima Real Madrid, baš koliko i PSG. U idealnih 11 je i jedan fudbaler Manchester Uniteda koji je stigao na Old Trafford tokom ljeta.

Oglasi

Idealnih 11 izgleda ovako: Courtois - Hakimi, Van Dijk, Cancelo - Modrić, De Bruyne, Casemiro - Messi, Haaland, Benzema, Mbappe.

"Vrlo ofanzivna ekipa, sa igračima ovakvog kvaliteta bilo bi teško braniti se bilo kome", kroz smijeh je kazao Casemiro koji je u nedjelju osvojio Carabo cup sa Manchester Unitedom.

Do sada se uvijek diskutovalo oko izbora idealnih 11, a nema sumnje da će biti tako i ovaj put. 

Šest igrača je preuzelo nagrade na licu mjesta 

Interesantno da se na ceremoniji nisu pojavili svi igrači koji su dobili nagrade. Tačnije bilo ih je prisutno samo šest.

Svoje nagrade na licu mjesta su preuzeli Van Dijk, Messi, Mbappe, Hakimi, Casemiro i Cancelo, dok će ih ostali igrači dobiti poštom.

Inače, za najboljeg igrača proglašen je Messi, najbolji golman je Emiliano Martinez, dok je nagrada za najboljeg trenera otišla u ruke Lionela Scalonija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi