Legendarni Thierry Henry izdvojio dvojicu mladih bh. fudbalera: "Znaju lopte"

Pohvalno govorio o BiH

Legendarni Thierry Henry izdvojio dvojicu mladih bh. fudbalera: "Znaju lopte"

M. Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Francuske na Grbavici s 2:1. Selektor Francuza Thierry Henry zadovoljan je pobjedom, ali je pohvalio određene bh. fudbalere.

Thierry Henry i mladi reprezentativci Francuske zadovoljni napuštaju Sarajevo. U21 selekcija Trikolora slavila je s 2:1 u jednoj zaista dobroj i uzbudljivoj utakmici.

Henry je uživao u Bosni i Hercegovini. Oženjen je Bosankom i iskoristio je priliku da se vidi s porodicom u našoj zemlji.

"Imao sam priliku da odem kod punca i punice, jeo sam ćevape, ali sam se morao fokusirati na utakmicu. Sutra imamo slobodan dan, pa ću to iskoristiti, rekao je Henry, pa je o utakmici dodao:

"Čestitam ekipi Bosne i Hercegovine. Jako su dobro igrali, znali smo da će biti teška utakmica i tako je i bilo. Tražili smo taj pobjendički gol, uspjeli smo ga postići, dobili smo i crveni, ali ga je trebao dobiti broj 9 u BiH dobiti (Bristrić). To se međutim nije desilo", govori Henry koji je bio poprilično miran pored klupe.

"Bio sam uglavnom miran, čak i kod promašenih situacija i agresivne igre. I u prethodnim utakmicama sam bio miran, ali u finišu sam znao pokazati emocije".

Oglasi

Pohvalio je reprezentativce Bosne i Hercegovine. Izdvojio je posebno Admira Bristrića i Ivana Bašića.

"Rekao sam da će biti teško. U prekidima, tranziciji. Radili su to, imali su prilike. Pokušali smo to izbalansirati, ali sam veoma sretan zbog načina na koji smo odigrali. Bilo je veoma, veoma, veoma teško".

"Tim Bosne i Hercegovine ima potencijala. Broj 9 (Bristrić) se borio i bacao za svaku loptu, broj 10 (Bašić) je također veoma dobar s loptom. Način na koji igra i kako je poslao loptu kod gola je fenomenalan. Znali smo da postoji kvalitet, kažem bilo je i agresivnosti, ali borili su se i ima tu kvaliteta", istakao je Henry.

Francuska je na vrhu grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Imaju dvije pobjede iz dva meča i šest osvojenih bodova.

S druge strane selekcija Bosne i Hercegovine poražena je u tri utakmice i trenutno je bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi