Zbog ovog snimka mnogi će Cristiana Ronalda uvijek smatrati većim igračem od Lionela Messija
Dosta je ljubitelja fudbala odabralo Cristiana Ronalda ispred Lionela Messija kao najboljeg svih vremena (AP Photo/Simon Dawson)

Prošao je mnogo više od Argentinca

Zbog ovog snimka mnogi će Cristiana Ronalda uvijek smatrati većim igračem od Lionela Messija

M. Šljivak

Veliko rivalstvo Cristiana Ronalda i Lionela Messija pamtit će se zauvijek. Po broju Zlatnih lopti Argentinac je ispred Portugalca, no mnogi smatraju da je Cristiano taj koji je zaslužio mnogo više, posebno zbog činjenice da je prošao sve i svašta u tri izuzetno zahtjevne lige, naročito u Premiershipu.

Cristiano Ronaldo se na velikoj sceni pojavio 2002. godine u dresu Sportinga iz Lisabona. Godinu dana kasnije već je bio igrač Manchester Uniteda i dobio je slavnu sedmicu tima s Old Trafforda.

Portugalac je imao vatreno krštenje u Premiershipu. Ligom su pri njegovom dolasku još uvijek vladali pravi kostolomci, pa je tokom šest sezona na Teatru snova CR preživio brojne brutalne startove.

Protivnici nisu imali trunke milosti. CR ih je uništavao na terenu, oni su mu uzvraćali 'mesarskim' startovima zbog kojeg su noge čuvenog Portugalca često bile krvave.

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama jasno pokazuje kroz šta je legendarni napadač prolazio u Premiershipu. Zbog ovog snimka mnogi će Cristiana uvijek na listi najvećih igrača staviti ispred najvećeg rivala Lionela Messija.

Oglasi

Razlog je jasan. Ronaldo je kroz karijeru prošao mnogo jače lige, dobio je mnogo više batina za razliku od Lea, koji je uglavnom bio vezan za Barcelonu i La Ligu, gdje je dobijao mnogo manje batina nego što je CR tokom šest godina u Premiershipu.

Također, Messi je dugo uživao u 'sigurnosti' Barcelone. Nije imao namjeru da ide i doslovno je primoran da napusti klub i ode u PSG.

Ronaldo tu sigurnost nije imao. On je uvijek tražio izazove. Nakon engleskog 'pakla' odlučio je otići u Real Madrid i nije pogriješio jer je u Madridu stekao status ikone i istinske gol-mašine.

Oglasi

Potom se isprobao i u Italiji. Već u poznim godinama obukao je dres Juventusa, bio je čudesan u izuzetno zahtjevnoj ligi i mnogi stručnjaci upravo zbog svih nabrojanih stvari smatraju Cristiana većim igračem od Messija.

Ronaldo i Messi stavili tačku na veliko rivalstvo, ali...

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi prije nekoliko mjeseci su stavili tačku na veliko rivalstvo koje ih je vezalo u prethodnih 15-ak godina kada su dominirali svijetom fudbala.

Ronaldo je u intervjuu istakao da zapravo Lea nikad nije ni gledao kao rivala.

"Ako volite Cristiana onda nema potrebe da mrzite Messija i obratno. Nas dvojica smo promijenili fudbalsku historiju. Rivalstvo je gotovo jer sad nam ide dobro tamo gdje igramo.

"Nikad ga nisam gledao takvim očima. Zajedno smo dijelili scenu u proteklih 15 godina. Nismo prijatelji, ali imamo veliko poštovanje jedan prema drugom. To 'rivalstvo' je bila dobra stvar, navijači su uživali", riječi su Cristiana Ronalda.

Oglasi

Messi se potom također oglasio. Odlučio je i on staviti tačku na kompletnu priču.

"Bila je to epska bitka. Bio je izuzetan rival i mislim da smo obojica imali korist jedan od drugog. Obojica smo bili veoma kompetitivni i silno smo željeli pobjeđivati", rekao je Messi i nastavlja:

"Za nas je to bio predivan period, ali i generalno za sve koji vole fudbal. Ono što smo napravili je nevjerovatno. Mnogi kažu da je teško doći na vrh i tamo ostati, a mi smo tu bili 10 ili 15 godina i bilo je zaista teško.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Teško će biti nastaviti na istom nivou i vjerujem da je naše rivalstvo bila velika stvar i divna uspomena za sve koji uživaju u fudbalu", saopštio je Lionel Messi.

Ipak, da sujete malo postoji jasno je iz objava Cristiana Ronalda kada je Messi proglašen po osmi put za najboljeg fudbalera svijeta. On je sve ispratio smiješkom i definitivno smatra da Leo nije zaslužio tri trofeja više od njega.

Oglasi