Bijes u Nikeu: Ronaldo pokušao sakriti, ali svi su vidjeli kakav neoprostiv grijeh je napravio

Upaljeni alarmi u poznatoj kompaniji

Bijes u Nikeu: Ronaldo pokušao sakriti, ali svi su vidjeli kakav neoprostiv grijeh je napravio

Endin Čaušević

Al Nassr je prije nekoliko dana doživio debakl u prijateljskoj utakmici jer je od Celte Vido poražen s čak 5:0. Međutim, sve to ostalo je u sjeni Cristiana Ronalda koji je "briljirao" svojim izjavama, no sada se našao u centru skandala koji bi ga mogao žestoko koštati jer je prekršio ugovor s Nikeom zbog nevjerovatnog poteza.

Saudijski klub je doživio pravi debakl protiv Celte Vigo koja je uspjela da slavi sa 5:0 protiv ekipe sačinjene od brojnih zvijezda, a naravno to se najviše ističe Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je odigrao prvo poluvrijeme ove utakmice, ali nije uspio napraviti ništa značajno. No, nakon meča fudbalska javnost je samo pričala o izjavu koju je Ronaldo dao i kojom je mnoge ostavio bez teksta.

"Neću se vraćati u Evropi. Ta vrata sam potpuno zatvorio. Meni je 38 godina, ali i evropski fudbal je izgubio dosta na kvaliteti. Jedino što vrijedi je Premier liga. Oni su daleko ispred drugih. Također, saudijsko prvenstvo je bolje od MLS-a. Rekao sam da će liga biti među Top 5 na svijetu za tri godine i ne dijelim mišljenje da ovdje dolaze samo isluženi igrači. Jota i Ruben Neves nisu stari", rekao je Ronaldo.

Međutim, sada se Portugalac nalazi ponovo u centru pažnje zbog iste utakmice, ali ovaj put će on da strahuje od ishoda jer je napravio nevjerovatnu grešku.

Oglasi

Poznato je da je Ronaldo već 20 godina zaštitno lice kompanije Nike s kojom je 2016. godine potpisao desetogodišnju saradnju koja će mu donijeti zaradu od čak milijardu eura.

No, sve to bi sada moglo pasti u vodu zbog nevjerovatne greške. Naime, pojavile su se fotografije s meča Al Nassra i Celte na kojoj se vidi da Ronaldo ne nosi svoje standardne Nike kostobrane i da je nosio one od kompanije Adidas što mu je u ugovoru izričito zabranjeno.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo ne smije da nosi opremu drugih kompanija, a posebno ne Adidasa. To se odnosi na kopačke i kostobrane, no sada Portugalac nije vodio računa o tome i već sada se špekuliše da će biti žestoko kažnjen.

U Nikeu su bijesni zbog takvog propusta Ronalda koji je očekivao da će sve to proći neopaženo, ali jedna jedina fotografija je napravila problem.

Vidi se na štucnama da su na kostobranima tri linije koje su zaštitni znak Adidasa, a kako će Ronaldo pokušati da se opravda ostaje nam da vidimo.

Čak se špekuliše da bi Nike mogao s njim raskinuti ugovor, no s obzirom koliko im je novca Ronaldo donio svih ovih godina teško je da će ići baš tako daleko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi