Ralf Rangnick novi trener Manchester Uniteda!

Stiže umjesto Solskjaera

Ralf Rangnick novi trener Manchester Uniteda! · Zvanično

E. Čaušević

Manchester United potvrdio je danas da je Ralf Rangnick novi trener ovog kluba.

Crveni đavoli su prije sedam dana uručili otkaz Ole Gunnaru Solskjaeru nakon loše serije rezultata, a za privremenog trenera izabran je Michael Carrick.

Carrick je vodio ekipu Uniteda na mečevima protiv Villarreala i Chelseaja, ali je već jučer bilo jasno da su čelnici engleskog klbua pronašli rješenje kada je u pitanju novi trener.

Naime, Manchester United je potvrdio danas da je Rangnick novi trener ove ekipe, te je njemački stručnjak s Crvenim đavolima potpisao saradnju do kraja ove sezone.

Iz kluba su potvrdili da je Rangnick pristao na ugovor do kraja sezone uz mogućnost da isti produži na još dvije godine ukoliko opravda očekivanja čelnika kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sretan sam i uzbuđen što dolazim u Manchester United i fokusiran sam da ostvarim što bolji rezultat. Ekipa je izuzetno talentovana i dat ću sve od sebe da pokušam izvući iz njih ono najbolje", poručio je Rangnick nakon potpisa ugovora.

Rangnick je posljedni angažman kao trener imao u Leipzigu prije dvije godine, a nakon toga bio je sportski direktor ovog kluba. U United stiže iz moskovskog Lokomotiva gdje je također bio sportski direktor.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kontaju ako su Liverpool i Chelsea doveli Nijemce koji su ih izvadili iz g*vana da ce i ovaj njih uspjeti,ali oni su duboko zaglibili da ih neko spasi za 6 mjeseci...mozda bi i mogao nesto,ali za 6 godina.
1 13
miki30
Pa i Kloppu i Liverpoolu je trebalo par godina da se ustabile u vrhu EPLa. Sjećem se kad je Klopp došao, rekao je dajte mi 5 godina i donijeću vam titulu prvaka Engleske. I to se desilo, čovjek nakon 30 godina čekanja uspio nezamislivo. Treba i ovom Rangnicku dati šansu nekoliko godina da formira tim koji bi mogao biti u utrci za prvaka. Čovjek je radio odličan posao u Lepzigu, on je lično zaslužan za ovaj današnji Leipzig, odličan strateg, taktičar , ima iskustva, sve ono što treba dobar trener.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi