I Rooneyu je preko glave Ronalda: Rekao ono što se mnogi boje izgovoriti

Bivši saigrači iz Manchester Uniteda

I Rooneyu je preko glave Ronalda: Rekao ono što se mnogi boje izgovoriti

A. Čaušević

Wayne Rooney vjeruje da je Cristiano Ronaldo u opasnosti da postane 'nepoželjna smetnja'" u Manchester Unitedu nakon posljednjih ispada koje je imao slavni Portugalac.

Ronaldo se posljednjih sedmica suočava sa ozbiljnim kritikama te mnogi u pitanje dovode njegov profesionalizam. Sada je svoje mišljenje o svemu dao i Rooney, nekadašnji saigrač iz Uniteda.

Ronaldo je pobjegao u svlačinicu Old Trafforda prije nego što se završila utakmica protiv Tottenhama u oktobru. To nije bio prvi čin mrzovolje od strane 37-godišnjaka od dolaska Erika ten Haga na mjesto menadžera ovog ljeta.

Bivši Unitedov kapetan Roy Keane jedan je od onih koji brane Ronalda, insistirajući na tome da razumije njegove frustracije. Rooney, međutim, kaže da peterostruki osvajač Zlatne lopte mora povući ručnu i prihvatiti svoju ulogu pod Ten Hagom.

“On i Messi su bez dilema dva najbolja igrača svih vremena", kazao je Rooney te nastavio:

"Ali samo mislim da stvari koje je radio od početka sezone nisu prihvatljive za Manchester United. Vidio sam Roya Keanea kako ga brani. Roy to u svojoj svlačionici ne bi prihvatio. Roy to nikako ne bi prihvatio.

Oglasi

"To je smetnja koja Manchester Unitedu u ovom trenutku ne treba dok se pokušava vratiti u vrh.

"Cristiano treba da sagne glavu, da rada i bude spreman za igru kada ga trener bude trebao. Ako to ne učini, postat će neželjena smetnja."

Rooney je bio impresioniran načinom na koji je Nizozemac rukovodi situaciju sa smatra da radi dobar posao u Unitedu.

Peterostruki osvajač Premiershipa i Unitedov rekorder po broju golova i dalje ima bliske veze s klubom i tvrdi da se raspoloženje oko Old Trafforda promijenilo pod Ten Hagom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da je Ten Hag odradio odličan posao", rekao je bivši reprezentativac Engleske te dodao:

"Došao je i utisnuo svoj autoritet u ekipu, i prvi put u otprilike dvije ili tri godine počinjem uviđati identitet s Manchester Unitedom koji nisam vidio u posljednje dvije ili tri godine. Pokazao je svoju snagu i svoj karakter u svom odnosu sa Ronaldom."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Sve stoji ali kako to objasniti Ronaldu da bi razumio i prihvatio
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi