Može igrati u svakom klubu na svijetu, a novi trener PSG-a ga je prvog otpisao!

Čudna odluka

Može igrati u svakom klubu na svijetu, a novi trener PSG-a ga je prvog otpisao!

Admin Čaušević

Novi trener PSG-a Christophe Galtier je otpisao prvu svjetsku klasu u PSG-u.

Već od ranije je poznato da će se tokom ljetnog prijelaznog roka obaviti neka vrsta čistke u svlačionici PSG-a, a čini se da imamo i prvu žrtvu.

Naime, Galtier je odlučio da mu broj 1 bude Gianluigi Donnarumma što je bio prvi udaraca za odličnog Keylora Navasa.

Ali još bolniji udarac je stigao nešto kasnije kada je Galtier zajedno sa Luisom Camposom odlučio da i definitivno prekriži Navasa koji će tako morati tražiti novi klub.

Navas u decembru puni 36 godina i to je bio glavni razlog zašto se klupsko rukovodstvo slovilo sa Galtierom te je odlučilo riješiti se golmana iz Kostarike.

Prošle sezone Navas je branio sa 26, a Donnarumma na 23 utakmice s tim da je u onim ključnim prednost imao Italijan.

Problem za PSG predstavlja što će teško pronaći kupca za Navasa koji ima još dvije godine ugovora te bruto platu od 12 miliona na godišnjem nivou.

I dok je branio fantastično u Real Madridu, Florentino Perez je odlučio da ga proda i među stative je doveo Thibauta Courtoisa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nekoliko godina kasnije vrlo zahvalnog i pouzdanog čuvara mreže ista sudbina je zatekla na Parku prinčeva.

Inače, od ranije su otpisani Layvin Kurzawa, Abdou Diallo, Idrissa Gueye, Ander Herrera, Julian Draxler, Thilo Kehrer i Mauro Icardi. Igrači koji su i prošle godine bili na marginama

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti