Milan spreman za najveći transfer u historiji: Dobio je utrku za čovjeka koji je zaludio Evropu

Velike vijesti s Apenina

Milan spreman za najveći transfer u historiji: Dobio je utrku za čovjeka koji je zaludio Evropu

A. Čaušević

Milan je dobio nove vlasnike i spreman je na ogromna ulaganja.

Nakon dugog perioda čekanja navijači Milana su došli na svoje i mogu uživati u aktuelnom trenutku svog voljenog kluba.

Rossoneri su poslije 11 godina čekanja osvojili Scudetto, nakon čega je uslijedila i promjena vlasničke stukture. U transakciji vrijednoj 1.3 milijardi eura većinski vlasnik je postala kompanija RedBird.

Dojam je da tek sada slijede bolji dani za Milan, a mediji s Apenina već špekulišu o najvećem transferu u klupskoj historiji.

Naime, Milan je obziljno radi na dovođenju Cristophera Nkunkua, sjajnog napadača RB Leipziga koji odličnim igrama prošle sezone nikog nije ostavio ravnodušnim.

Oglasi

Nkunku može igrati na poziciji ''lažne'' devetke, kao i na pozicijama iza napadača te bi sigurno sa Rafaelom Leaom bio dio udarnog tandema.

Ovog 24-godišnjaka žele najbolji klubovi Evrope, prije svih PSG, ali Rossoneri su sigurni da su već dobili utrku i da će u novoj sezoni imati odličnog ofanzivca u svom kadru.

Vrijednog Nkunkua se procjenjuje na 60-ak miliona eura. Ukoliko se transfer realizuje pod tom ili približnim ciframa bit će najveći u historiji aktuelnog prvaka Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Francuz porijekom iz Konga je u minuloj sezoni bio zaista fantastičan sa čak 35 golova i 20 asistencija u svim takmičnjima.

U Bundesligi je protivničke mreže tresao 20 puta. S RB Leipzigom je osvojio DFB Pokal što je najveći uspjeh u historiji ovog kluba.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dugi
Ja onako ponekad cuo za njega, a izludio me nije. Ibrahimovic je sa 40 i kusur godina jos uvijek Pele za njega.
2 6
prvenac
Au koji igračina, on je doveo Laipcig na vrh vrhova
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi