Crnogorci odmah detektovali najveću opasnost pred meč s BiH

Znaju odakle dolazi najveća opasnost

Crnogorci odmah detektovali najveću opasnost pred meč s BiH

E. Škorić

Za nekoliko dana odmjerićemo snage s Crnom Gorom u Podgorici, a tamo već upozoravaju na pojedine igrače bh. reprezentacije.

Iako su u prvom planu kada je BiH u pitanju zvijezde poput Edina Džeke ili Miralema Pjanića, prvo ime u prva dva meča Lige nacija definitivno je bio Smail Prevljak.

Sjajni napadač zabio je gol u Finskoj i gol sinoć u Zenici protiv Rumunije i tako nam donio četiri boda i prvo mjesto poslije uvodna dva kola, a Crnogorci su ga već detektovali kao glavnu opasnost i pretpostavljaju da bi upravo on mogao biti starter u subotu u Podgorici.

"Napadač belgijskog Eupena donio je bod BiH na gostovanju Finskoj, golom u sudijskoj nadoknadi (1:1), a protiv Rumunije je odlučio meč - u 68. minutu bio je na pravom mjestu, nakon ubacivanja Duljevića u peterac i reakcije golmana Nice, koji je odbio loptu u centralni dio šesnaesterca. Prevljak je na poluvremenu zamijenio Edina Džeka, a prije tri dana u Helsinkiju igrao je od 82. minuta. Možda je sa dva gola "kupio" mjesto u napadu za meč sa Crnom Gorom", piše crnogorski portal Vijesti u izvještavanju sa meča u Zenici.

Nakon dva kola, Finska i BiH imaju po četiri boda, Crna Gora tri, a Rumunija je na nuli...

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Prevljak je sinoć nakon pobjede u Zenici dao kratak komentar na nadolazeći meč s Crnogorcima: "Neće biti lagana utakmica. Malo smo gledali kada su igrali protiv Rumunije. Vidjeli smo da su i oni jaki, ali imamo šansi jer sad imamo malo više samopouzdanja", rekao je.

Otkako je selektor Ivajlo Petev, Prevljak je zabio pet golova i sa svojim golovima je donio tri pobjede i jedan remi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi