Crna Gora korak dalje od Eura, Austrija slavila u Moldaviji

Lihtenštajn izdržao protiv Crnogoraca

Crna Gora korak dalje od Eura, Austrija slavila u Moldaviji

Osim derbi susreta grupe između Švedske i Rusije, u okviru grupe G odigrana su još dvije utakmice.

Crna Gora je gostovala u Lihtenštajnu gdje joj nije bilo dovoljno ni skoro trideset udaraca da postigne gol. Branili su se domaći kako su znali i umijeli i na kraju uspjeli u namjerama da sačuvaju svoju mrežu. Rezultat 0:0 je svakako veliki korak unazad za Crnu Goru, koja je kvalifikacije otvorila pobjedom protiv Moldavije.

Austrija je pobjedom u Moldaviji došla do četvrtog osvojenog boda u grupi. Goste je u prednost doveo David Alaba iz jedanaesterca u 12. minuti. Petnaest minuta kasnije uzvratio je Dedov, također iz penala i tako je postavljen rezultat prvog poluvremena.

U nastavku, Janko pogađa u 51. minuti i tako Austriji donosi vrijednu pobjedu kojom ova selekcija ostaje na najboljem putu za plasman na EP. Mrlju na dobru partiju Janko je bacio u 82. minuti kada je isključen iz igre. Ipak, to nije koštalo njegov tim koji je do kraja sačuvao rezultat 2:1 i upisao prvu pobjedu u kvalifikacijama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP, Grupa G:

Moldavija - Austrija 1:2
Lihtenštajn - Crna Gora 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.