Juventus utišao Olimpico i popeo se na vrh Serije A!

Stara dama slavila protiv Rome

Juventus utišao Olimpico i popeo se na vrh Serije A!

Fudbaleri Juventusa pobijedili su večeras Romu na Olimpicu sa 2:1 u derbi susretu 19. kola italijanske Serije A. 

Juventus je sjajno otvorio ovaj meč i već u uvodnih 10 minuta šokirao navijače i igrače Rome. Prvo je Demiral u 3. minuti pogodio nakon ubačaja Paula Dybale, a samo sedam minuta kasnije s penala Ronaldo pogađa za povećanje vodstva svog tima.

Tada je bilo jasno da će Vučica teško nešto napraviti u ovom susretu. Juve je nakon drugog pogotka umrtvio igru i držao većinom loptu u svojim nogama. Roma nije uspjela stvoriti niti jednu priliku u tim trenucima, a pred sami kraj prvog poluvremena Stara dama stvara još jednu šansu preko Ronalda, ali Pau Lopez mu brani šut.

U drugom poluvremenu prvi prijeti Edin Džeko, ali Dijamant nije imao sreće jer je pogodio stativu. Odmah nakon toga Roma dobija penal. Siguran s bijele tačke bio je Diego Perotti i Roma je smanjila na 1:2.

Kada je trebala stisnuti gol rivala, Vučica za to nije imala snage i Juve se bez problema branio. Ronaldo je jednom pokušao nakon kontre glavom, ali pored gola. Kasnije je Higuain postigao pogodak, ali isti je poništen zbog ofsajda.

Roma je imala priliku do kraja meča preko Kolarova, ali Srbijanac nije bio precizan. Pokušao je kasnije i Džeko, ali De Ligt je sjajno intervenisao. Ostalo je 1:2 i Juve je upisao vrijednu pobjedu.

Stara dama je sada lider u Seriji A sa 48 osvojenih bodova, dok je Roma pala na 5. poziciju sa 13 bodova manje.

Treba dodati i to da su bh. reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić odigrali cijelu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanska Serija A, 19. kolo:

Roma - Juventus 1:2 (Perotti 68' - Demiral 3', Ronaldo 10')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LjutiKrajisnik
79 minuta, Sarri balav u kadru :D
3 0
Mele
Roma gubi kod kuce 5 bodova od Torina i Juvea, Onda placu kad ne odu u ligu prvaka, pa hebote kod kuce treba da gines i ne gubis, Torino su morali dobiti i uzeti bod Juventusu..Bili bi bod iza Intera da ne gube tako lako poene...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi