Crni četvrtak: Dvije zvijezde u suzama, ništa od odlaska na Svjetsko prvenstvo
Filipe Luis je tešku povredu zadobio u revanšu osmine finala Europa lige protiv Lokomotive i propustit će ostatak sezone, a vjerovatno i Mundijal u Rusiji

Povrede na mečevima Europa lige

Crni četvrtak: Dvije zvijezde u suzama, ništa od odlaska na Svjetsko prvenstvo

Edmir Škorić

Bez obzira na to što je ostalo dosta vremena do početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, selektori određenih reprezentacija su jako zabrinuti za zdravlje svojih igrača.

Brazilski selektor Tite je u strahu da će njegova prva zvijezda, Neymar, propustiti Mundijal i to bi zaista bio šok i za Brazil i za igrača, pa i za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Nije Neymar jedni koji zadaje probleme selektoru Brazila. Naime, u revanšu osmine finala Europa lige između Lokomotiva i Atletica povrijedio se brazilski bek Madriđana Filipe Luis.

U petak je Atletico objavio kako je zbog prijeloma fibule gotova sezona za Luisa i on će gotovo sigurno propustiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

I Rusi su u strahu, pošto će zbog povrede koljena Aleksandar Kokorin najvjerovatnije propustiti Mundijal kojem je domaćin njegov nacionalni tim.

Kokorinu su stradali ligamenti desnog koljena u četvrtak u revanš utakmci Evropske lige između Zenita i Leipziga (1:1). Ostaje nada se može oporaviti do turnira, no prve prognoze govore da je i za njega kraj kada je u pitanju Mundijal.

Top Komentari

KerimKera
:(
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi