Potvrđeno: Filipe Luis slomio nogu, ne igra na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

Atletico ostao bez defanzivca do kraja sezone

Potvrđeno: Filipe Luis slomio nogu, ne igra na Svjetskom prvenstvu

Midhat Šljivak

Madridski Atletico potvrdio je danas kako je brazilski defanzivac Filipe Luis slomio nogu  meču protiv Lokomotive iz Moskve.

Luis je iznesen sa terena nakon sat vremena igre u duelu koji se jučer igrao u Moskvi. Testovi su pokazali da se radi o lomu fibule i za njega je ova sezona završena.

Također, 32-godišnji fudbaler će propustiti Svjetsko prvenstvo gdje bi gotovo sigurno igrao za selekciju Brazila, što će mu sasvim sigurno teško pasti jer mu je to vjerovatni posljednji Mundijal u karijeri.

Biće to veliki udarac i za madridski tim koji će se boriti za trofej Evropske lige ove sezone, a Luis je jedan od glavnih igrača u timu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Filipe Luis je ove sezone nastupio u 25 utakmica za Jorgandžije i postigao je jedan pogodak. Za reprezentaciju Brazila je odigrao ukupno 31 meč uz dva postignuta gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi