Sezona prolazi, a Leicester još ne zna za pobjedu u gostima

Ubjedljiva pobjeda Southamptona

Sezona prolazi, a Leicester još ne zna za pobjedu u gostima

Southampton je danas na svom terenu ubjedljivo savladao Leicester sa 3:0 u sklopu 22. kola Premier lige.

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu a do prvog gola je stigao u 26. minuti preko Ward-Prowsea. Trinaest minuta kasnije, Southampton je došao i do drugog gola a ovoga puta strijelac je bio Rodriguez.

U drugom poluvremenu nije viđena pretjerano efikasna utakmica, a domaći tim je uspio postići još jedan gol i tako staviti tačku na i. Morgan je u 85. minuti skrivio jedanaesterac, a siguran sa bijele tačke bio je Tadić koji je tako postavio konačan rezultat utakmice.

Aktuelni šampion Engleske Leicester City ni nakon 22 kola Premier lige ne zna za pobjedu u gostima, a na 10 utakmica van svog King Powera osvojio je samo tri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Southampton je ovo bila sedma pobjeda u sezoni i sada se ovaj tim nalazi na 11. mjestu sa 27 bodova. Leicester je 15. sa 21 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi