Crnogorac junak Posušja, Neum, Kamešnica i Branitelj ubjedljivi

Druga liga Jug

Crnogorac junak Posušja, Neum, Kamešnica i Branitelj ubjedljivi

Samir Mlaćo

Posušje je ponovo lider Druge lige FBiH grupa Jug. Posušaci su danas u Mostaru u okviru 25. kola savladali Cim 3:0 uz hat-trick sjajnog Krešimira Crnogorca. 

Dva pogotka Crnogorac je postigao sa 11 metara.

Tomislavgrad je u ovo kolu bio slobodan, dok je Neum sa 3:0 savladao Stolac. Za domaće su pogađali Lovrić, Pjaca i Krvavac.

Sloga je pogotkom Abazovića u prvoj minuti savladala Klis 1:0, dok je Rama u Jablanici nadigrala Turbinu 2:0. Strijelci za goste bili su Jeličić i Budimir.

Branitelj je slavio u Grudama protiv Gruda 3:0, a Brotnjo je sa 2:1 savladalo Troglav 1918.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Kamešnica je u Livnu deklasirala slabašnu Slogu iz Ljubuškog 5:0. Po dva puta su pogađali Stjepan Krezo i Anes Hozo, te jednom Niko Pavić.

Posušje je prvoplasirano sa 54 osvojena boda, a dva manje ima Tomislav. Klis je trećeplasirani sa 51. osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi