Tomislav novi lider, Rama nadigrala Posušje

Druga liga Jug

Tomislav novi lider, Rama nadigrala Posušje

Samir Mlaćo

HNK Tomislav je novi lider Druge lige FBiH grupa Jug. U susretu 22. kola Druge lige Jug Tomislav je savladao sa 3:1 Kamešnicu. Za domaće su pogađali Tadić, Kukavica i Stipić, a za goste sa 11 metara Krezo.

Rama je napravila iznenađenje i slavila pred svojim navijačima nad favorizovanom Posušjem 1:0. Junak pobjede domaćih bio je Stipo Babić pogotkom u 60. minuti.

Posušje je imalo par prilika, ali sjajan je bio golman domaćih Adnan Kaltak koji je zaključao svoju mrežu.

Klis je na krimila braće Nedima i Aida Kudre savladao na svom terenu Cim 2:0, a Sloga je u Stocu sa 3:0 nadigrala Stolac.

Troglav 1918 i Turbina su podijelili bodove (0:0), dok je Branitelj bio bolji od Sloge sa minimalnih 1:0. Jedini pogodak postigao je Bunoza u 82. minuti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Brotnjo je u Grudama slavio sa sigurnih 4:0.

Nakon 22. odigrana kola Tomislav je prvoplasirani sa 48 osvojenih bodova, a Klis i Posušje imaju po jedan manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti