Crnogorci u šoku, talentovani Cityjev golman promijenio reprezentaciju!

Odlučio se za Kosovo

Crnogorci u šoku, talentovani Cityjev golman promijenio reprezentaciju!

Edmir Škorić

Talentovani golman Manchester Cityja Arijanet Murić odlučio je za koga će braniti u budućnosti!

Murić je ove sezone drugi golman Cityja, Pep Guardiola ga hvali, ali on se odlučio razočarati Crnogorce. Izabrao je da brani za reprezentaciju Kosova.

"Veoma sam zadovoljan što je, nakon višemjesečnih razgovora, moj sin Arijanet odlučio da igra za Kosovo", kazao je njegov otac Samir Murić.

Murić je bio član mlade reprezentacije Crne Gore, odigrao je tri utakmice, a na posljednjoj protiv Slovenije je dobio direktan crveni karton.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Mi nismo izdali Crnu Goru, ali oni nisu pokazali želju da mu nađu mjesto u A selekciji, tako da smo napravili pravi izbor. Mislim da Kosovo ima svijetlu budućnost i da će Arijanet biti dio budućih uspjeha", dodaje otac Samir.

Rođen je u Švicarskoj, a porijeklom je iz Rožaja. Od 2016. je u Manchester Cityju, ali je bio na posudbi u NAC Bredi.

Top Komentari

Naravno da se radi o Albancu ciji su koreni Albanski prezivao se je Murici, pa je skinuo ono zadnje slovo iz iz prezimena pa je sad Muric ili kao na primjer od Krasnici postaje Krasnic ili od Prenici postaje Prenic. Da li se secate brace Murici koi su igrali za Pristinu kada je Ciro Blazevic bio prener Pristine. U svakom slucaju ovome golmanu Murici -ju zelim puno srece u reprzentaciiji Kosova, jer negov je izbor i pravo za koju ce reprezentaciju nastupati, inace da napomenem da ima dosta Albanaca u Crnoj Gori koji cie prezime ima sufiks '-ic'
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi