Inter je na korak od Scudetta, zvanično prvak već sutra?

Nerazzurri upisali novu pobjedu

Inter je na korak od Scudetta, zvanično prvak već sutra?

Edmir Škorić

Inter je u 34. kolu Serije A slavio u Crotoneu s 2:0 i tako vjerovatno potvrdio da je novi prvak Italije.

Inter je na gostovanju kod posljednjeplasirane ekipe lige rutinski stigao do tri boda. Činilo se da Crotone ne bi dao gol da se igralo još 100 dana, a Inter je u bilo kojem trenutku mogao da savlada domaćeg golmana.

No, nije bilo baš tako jednostavno. Tek u 69. minuti je slomljen otpor domaćina. Lukaku asistira, a Eriksen pogađa.

U 83. minuti je Lukaku na ubačaj Perišića povisio na 2:0, no VAR je ustanovio da je Hrvat po prijemu lopte u toj akciji bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ipak, u nadoknadi iz brze kontre Barella gura Hakimiju loptu, ovaj izlazi sam na gol nemoćnog rivala i pogađa za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter ima čak 82 boda nakon 34 odigrane utakmice i 14 bodova više od Atalante. Ukoliko tim iz Bergama sutra u Sassuolu ne uzme sva tri boda, Nerazzurri će i zvanično početi sa slavljem.

Inter na titulu čeka od 2010. godine, nema sumnje da će je znati proslaviti na pravi način. S obzirom na prikazano tokom cijele sezone, zaista zasluženo.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
GRANDE INTER!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi