Ovaj tim je jedan od najlošijih u historiji Serije A: Već su primili 90 golova i njima spasa nema
Foto - EPA

Crotone je očajan

Ovaj tim je jedan od najlošijih u historiji Serije A: Već su primili 90 golova i njima spasa nema

M. Šljivak
Teme:

Ekipa Crotonea uvjerljivo je posljednji tim italijanske Serije A.

Odavno je ova ekipa izgubila sve šanse u borbi za ostanak u društvu najboljih, pa ćemo ih sljedeće sezone ponovo gledati u italijanskoj Seriji B.

Nije nikakvo čudo što je Crotone ispao iz lige jer je njihova odbrana jedna od najgorijih u historiji prvenstva Italije, a novi dokaz za to je stigao danas.

Roma ih je deklasirala na Olimpicu sa 5:0. Svih pet pogodaka Vučica je postigla u drugom poluvremenu i tri kola prije kraja Crotone je došao do cifre od 90 primljenih pogodaka.

Samo jedan tim je u historiji Serije A primio više golova. To je ekipa Casalea koja je u sezoni 1933/1934 primila 91 pogodak.

Tri utakmice su do kraja sezone u prvenstvu Italije i gotovo je sigurno da će Crotone postati novi negativni rekorder što se primljenih golova tiče.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U preostalim susretima Crotone će za protivnike imati Veronu, Benevento i Fiorentinu.

Ovaj tim se u Seriju B vraća nakon samo jedne sezone u najboljem razredu italijanskog fudbala, gdje su prethodno odradili samo dvije sezone od 2016. do 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi