Crouchevi apeli urodili plodom, pobijedio u izboru za najbolje škarice svih vremena u LP!

UEFA-ina anketa

Crouchevi apeli urodili plodom, pobijedio u izboru za najbolje škarice svih vremena u LP!

UEFA je na godišnjicu senzacionalnih škarica Cristiana Ronalda protiv svog sadašnjeg kluba Juventusa odlučila organizovati glasanje - za najbolji (omiljeni) gol škaricama postignut u Ligi prvaka.

Osim Ronaldovih, u konkurenciji su bile i škarice Garetha Balea u finalu prošlosezonskog izdanja Lige prvaka, Mandžukićeve iz finala 2017. godine, ali i sjajan gol škaricama Petera Croucha u dresu Liverpoola protiv Galatasarayja 2006. godine.

Uvijek simpatični i nasmijani Peter Crouch nije gubio vrijeme već se u utrci za titulu vlasnika "prvih škarica Lige prvaka" okrenuo društvenim mrežama.

Naime, iskusni napadač Burnleyja je šaljivo na društvenim mrežama zamolio sve svoje pratioce da u UEFA-inoj anketi glasaju za njega kako bi svojoj djeci mogao pričati da je u nečemu pobijedio tri igrača svjetske klase.

Peter Crouch je uvijek bio omiljen lik u svjetskom fudbalu, pa podrška nije izostala.

Naime, Crouch je ubjedljivo odnio prvu mjesto u anketi postavljenoj na Twitteru. Nekadašnji špic Liverpoola je tako dobio 54% posto glasova. Cristiano Ronaldo je završio na drugom mjestu sa 26% glasova, Bale je dobio 15%, a Mario Mandžukić tek 5%.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, u anketi je učestvovao 150.341 glasač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije