Šampion Srbije je ipak daleko iznad: Borac bez šanse protiv Crvene zvezde

Prijateljski meč

Šampion Srbije je ipak daleko iznad: Borac bez šanse protiv Crvene zvezde

Midhat Šljivak

Banjalučki Borac poražen je danas u Užicu u pripremnom meču od šampiona Srbije Crvene zvezde. Bilo je 2:0 za crveno-bijele koji bh. timu nisu dopustili da im ozbiljno ugroze gol.

Borac je poražen od mnogo kvalitetnije Crvene zvezde u pripremnom susretu odigranom u Užicu. Beogradski tim je lagano pobijedio s 2:0.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše kvalitetnu igru s obje strane, ali je Zvezda uspjela postići pogodak i to na samom otvaranju utakmice.

Stefan Mitrović je u 8. minuti pogodio mrežu Borca. Iskoristio je lošu reakciju odbrane Borca i golmana Nikole Ćetkovića i postigao je pogodak za prednost beogradskog velikana od 1:0.

Crvena zvezda je pritiskala i u ostatku prvog dijela. Tražili su drugi gol, imali su nekoliko pokušaja, no nepreciznih i na odmor se otišlo s minimalnih 1:0.

Oglasi

I u nastavku utakmice ista slika na terenu. Zvezda je dominirala, Borac se branio i nije napravio apsolutno ništa u fazi napada.

U pojedinim trenucima ova utakmica je bila izuzetno gruba. Sudija je imao pune ruke posla i podijelio je veliki broj žutih kartona.

Pitanje pobjednika Crvena zvezda je riješila u 69. minuti meča. Šljivić lijepom loptom pronalazi Vladimira Lučića, a ovaj glavom neometan s nekoliko metara matira Ćetkovića za 2:0.

Nisu napadi crveno-bijelih splasnuli ni nakon drugog gola. Konstatno su igrači Zvezde imali loptu u nogama, kružili su oko gola Borca, no promjene rezultata do kraja susreta nije bilo.

Ostalo je 2:0 za Crvenu zvezdu koja je relativno lagano stigla do trijumfa nad viceprvakom Bosne i Hercegovine koji nije pokazao apsolutno ništa.

Prijateljski meč:

Crvena zvezda - Borac 2:0

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fali Gigović.
4 1
Mostarac94
E jest im borac neka mjerna jedinica hahahaha pa bola jaca Krupa od njih zato ih i ne smiju ubacit u ligu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti