Crvena zvezda dovela najveće pojačanje ovog ljeta

Aubameyangov saigrač iz Gabona

Crvena zvezda dovela najveće pojačanje ovog ljeta

Crvena zvezda je danas angažovala najveće pojačanje za novu sezonu.

Dres šampiona Srbije će u narednom periodu nositi Guelor Kanga, 25-godišnji reprezentativac Gabona, koji u Zvezdu stiže iz Rostova.

"Želim da se zahvalim na povjerenju koje mi je ukazano. Ovo mi je poznato okruženje jer poznajem nekolicinu igrača, i ponovo ću sarađivati sa trenerom Božovićem. To će mi olakšati privikavanje na novu sredinu. Svjestan sam da je klub ostvario veliki uspjeh u prethodnoj sezoni, ali želim da pomognem timu da ove godine dostigne još veći uspjeh, prije svega u nekom od evropskim takmičenjima", rekao je novi fudbaler Crvene zvezde.

Guelor Kanga igra na poziciji ofanzivnog veznjaka, a  sa Crvenom zvezdom je potpisao ugovor na dvije godine.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Njegova vrijednost na Transfermarktu iznosi 2,5 miliona eura i to ga u startu svrstava među najvrednije fudbalere nekadašnjeg prvaka Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi