Prate li ovo na Etihadu? Crvena zvezda predstavila dva nova pojačanja pred Ligu prvaka!

Stigla dva Afrikanca

Prate li ovo na Etihadu? Crvena zvezda predstavila dva nova pojačanja pred Ligu prvaka! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Crvena zvezda dobila je jako tešku grupu u Ligi prvaka, no prvaku Srbije san je proljeće u Evropi, bilo u Ligi prvaka ili Evropskoj ligi. Kako je iz kluba nakon žrijeba i najavljeno, tim se pojačao, a danas su zvanično stigla dva nova igrača.

Jedini klub iz regiona bivše Jugoslavije koji je kao šampion svoje zemlje osigurao nastup u grupnoj fazi Lige prvaka je Crvena zvezda.

Tim iz Beograda na nedavno održanom žrijebu saznao je i protivnike, a to će biti Manchester City, RB Leipzig i Young Boys.

Nakon žrijeba u klubu su najavili pojačanja, a danas su završena dva. Sigurno se sve pomno prati i na Etihadu, a posebno u Leipzigu i Young Boysima.

Naime, novi član Zvezde je senegalski napadač Cherif Ndiaye koji stiže iz Adana Demirspora. Stigao je za 1,4 miliona eura i potpisao četverogodišnji ugovor. Šansu za debi imat će nakon reprezentativne pauze na gostovanju kod Čukaričkog.

Oglasi

Ndiaye je ponikao u belgijskom Waasland-Beverenu, nastupao je za Goricu u Hrvatskoj, Goztepe i Adana Demirspor u Turskoj, te Shanghai Port u Kini.

Osim njega, na posudbu iz Basela stigao je još jedan Afrikanac. Dvadesetogodišnji Yacouba Nasser Djiga iz Burkine Faso novi je fudbaler prvaka Srbije.

"Nasser Djiga novo pojačanje u Zvezdinom albumu za Ligu šampiona", opis je videozapisa koji je Crvena zvezda objavila na Instagramu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Radi se o posudbi do kraja sezone, uz opciju otkupa narednog ljeta. Ovaj igrač je ponikao u Vitesseu u rodnoj zemlji iz kojeg odlazi u Basel, a ovo mu je druga posudba u karijeri nakon što je bio u francuskom Nimesu. 

Top Komentari

user1626406138
Gdje i sa kim igraju klubovi iz BiH nisam vidio grupe
1 2
DamirT
Eno u Cityu se tresu od straha hahahaha. Dajte malo realnosti...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi