Crvena zvezda iskoristila kiks Partizana i zasjela na čelo

Jelen Super liga Srbije

Crvena zvezda iskoristila kiks Partizana i zasjela na čelo

Crvena zvezda je iskoristila kiks Partizana u Novom Pazaru, i nakon prvog meča proljetnog dijela prvenstva zasjela na lidersku poziciju.

Beograđani su rezultatom 2:1 bolji bili od Javora iz Ivanjice. Strijelci su bili Dauda u 33. i Pečnik u 45. minutu, dok je čast gostiju spasio Zlatković u 67. minutu.

Ono što može ohrabriti navijače Zvezde je to da su crveno-bijeli imali dobar nastup bez svojih najboljih pojedinaca Miloša Ninkovića i Nikole Mijailovića.

Zvezda je ovim trijumfom nakon gotovo pola godine dospjela na vrh tabele.

U preostala dva meča igrana u popodnevnim satima slavili su također domaćini. Čukarički je porazio Rad sa 2:0, dok je Napredak bio bolji od Jagodine sa 2:1.

Jelen Super liga Srbije:

Čukarički – Rad 2:0 (Todorović 31, Mirosavljević 90+4)

Napredak – Jagodina 2:1 (Bajić 45, Mame Ndaje 75. – Živanović 33.)

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Crvena zvezda – Javor 2:1 (Dauda 33, Pečnik 45 – Zlatković 67)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.